ΠΡΟΣΟΧΗ: Ψεύτικο μήνυμα για επιστράτευση – Τι λέει το ΥΠΕΘΑ και η ΕΛΑΣ

ΑΡΒΥΛΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προειδοποιεί για ψεύτικο μήνυμα που στάλθηκε στα κινητά και καλεί πολίτες σε επιστράτευση. Δείτε φωτο.

Φαίνεται πως κάποιοι αποφάσισαν να παίξουν με τα πολύ σοβαρά ζητήματα της άμυνας και ειδικά σε μια τόσο κρίσιμη χρονική περίοδο όπως αυτή που διανύουμε.

Μήνυμα – απάτη έχει αποσταλεί στα κινητά τηλέφωνα πολιτών, με το οποίο και τους καλούσε να παρουσιαστούν για δήθεν χορήγηση Φύλλου Πορείας από το Στρατό.

Το μήνυμα έγραφε χαρακτηριστικά: «Παρακαλείσθε να παρουσιαστείτε στο κοντινότερο Αστ.τμήμα όπου θα σας χορηγηθεί εκ νέου φύλο πορείας με σκοπό την ένταξή σας στο στρατιωτικό επεισόδιο. ΓΕΣ»

Το μήνυμα ήταν γραμμένο με κεφαλαία γράμματα, ενώ δεν έβγαζε σαφές νόημα και ήταν ανορθόγραφο.

Για το συγκεκριμένο θέμα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι «μήνυμα (sms), που αποστέλλεται σε κινητά τηλέφωνα, καλώντας τους πολίτες να παρουσιαστούν στο κοντινότερο Αστυνομικό Τμήμα για δήθεν χορήγηση Φύλλου Πορείας από το Στρατό, είναι παντελώς ψευδές».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, «Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργείται έρευνα σχετικά με τους αποστολείς του παρακάτω μηνύματος (sms)». Για το ίδιο θέμα έχει βγάλει ανακοίνωση και η Ελληνική Αστυνομία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ