Πρόβατα με αλεξίπτωτα: Σε ποιόν πόλεμο έπεφταν και γιατί

Και όμως συνέβη: Στο Β΄ Ιταλο-Αβυσσηνιακό Πόλεμο οι Ιταλοί έριχνα πρόβατα με αλεξίπτωτα.

Γράφει ο Βαγγέλης Χωραφάς , δρ. Πολιτικών Επιστημών *

Ο Β΄ Ιταλο-Αβυσσηνιακός Πόλεμος διήρκεσε από τον Οκτώβριο 1935 έως τον Φεβρουάριο 1937.

Οι ιταλικές δυνάμεις χρειάστηκε κάποια στιγμή, να περάσουν από μια έρημο μήκους 120 μιλίων, διάστικτη με ηφαίστεια και εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες. Πρόκειται  για την έρημο Danakil που βρισκόταν στη βορειοανατολική Αιθιοπία και στην οποία δόθηκε ο τίτλος «το πιο σκληρό μέρος του κόσμου» από το National Geographic.

Τα ιταλικά στρατεύματα αρνούνταν να φάνε τα προσυσκευασμένα επεξεργασμένα τρόφιμα που τρώνε συνήθως οι στρατιώτες όταν βρίσκονταν σε εκστρατείες. Και επειδή το φρέσκο κρέας χαλούσε γρήγορα στις υψηλές θερμοκρασίες του Danakil, βρήκαν τη λύση.

ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΑ

Τα αεροπλάνα ανεφοδιασμού του ιταλικού στρατού έριχναν ζωντανά ζώα μέσω αλεξίπτωτων τα οποία οι στρατιώτες στη συνέχεια έσφαζαν και μαγείρευαν.

 

ΑΛΕΞΙΠΤΩ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένας συνολικός αριθμός εβδομήντα δύο προβάτων και δύο βοδιών  έπεσαν από τα αεροπλάνα ανεφοδιασμού με αλεξίπτωτα δεμένα στην πλάτη τους- σε όλο το ταξίδι του ιταλικού στρατού στην έρημο Danakil.

ΠΡΟΒΑΤΑ ΜΕ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΑ

Αερογέφυρες ανεφοδιασμού υπήρξαν σε πολλές περιπτώσεις, αλλά κανένας άλλος στρατός στον κόσμο, δεν αποτόλμησε να βάλει αλεξίπτωτα στα πρόβατα.

 

 


Περισσότερα άρθρα από το Βαγγέλη Χωραφά:

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΩΡΑΦΑΣ


 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ