Πρόωρες εκλογές «βλέπει» ο Ζάεφ στην πρώτη συνέντευξη μετά το δημοψήφισμα

Πιθανές θεωρεί ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, τις πρόωρες εκλογές, απειλώντας με προσφυγή στις κάλπες εφόσον η αντιπολίτευση δεν στηρίξει τη συνταγματική αναθεώρηση.

 

Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών επανέφερε στο προσκήνιο ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής.

«Εάν η αντιπολίτευση εμποδίσει το μέλλον της Μακεδονίας εντός της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ για προσωπικές επιδιώξεις, ο κυβερνών συνασπισμός θα αναγκαστεί να προκηρύξει πρόωρες εκλογές» τόνισε, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BHTV1.

Και πρόσθεσε: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε την αναγκαία κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Είμαι πεπεισμένος ότι θα καταφέρουμε να επιτύχουμε την πλειοψηφία των 2/3, καθώς το 80% των πολιτών στηρίζει το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας».

«Ακόμη και τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης να ρωτήσετε, θα σας πει ότι είναι υπέρ του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο.

Ερωτηθείς για το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής, ο Ζάεφ ισχυρίστηκε ότι το πραγματικό ποσοστό ανήλθε κοντά στο 50%, καθώς οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι είναι περίπου 1,3 εκατομμύρια και όχι 1,8 εκατομμύρια που αναγράφονται στους εκλογικούς καταλόγους.

Σημειώνεται ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος χαρακτηρίστηκε αφενός από την πολύ χαμηλή συμμετοχή, αφετέρου από το υψηλό ποσοστό του «ναι».

 

Πηγή: sputniknews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ