Πρωθυπουργικό αεροσκάφος: Ο Καμμένος λέει πόσο κόστισε η πτήση

Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και το κόστος του συχνά πυκνά βάζει φωτιά στην κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης. Θα την σβήσει η απάντηση Καμμένου;

Του Κώστα Αττία

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος απάντησε στο πόσο κόστισε η πτήση για Ουάσιγκτον την οποία έκανε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος την 18η  Ιανουαρίου 2017 απο την Ελευσίνα με επιστροφή απο τις ΗΠΑ  την 22α  Ιανουαρίου 2017 με συνολική διάρκεια πτήσης 20.6 ωρών.

Το συνολικό κόστος σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ ανέρχεται στις 29.491,42€ και αφορά σε καύσιμα, σίτιση, κόστος σχεδίασης ταξιδιού και στα έξοδα της αποζημίωσης, μετακίνησης – διαμονής του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ακολουθεί η ερώτηση του ¨Αδωνι Γεωργιάδη

Ερώτηση 2842/24-1-17 της Βουλής των Ελλήνων  

Στην εποχή των παχιών αγελάδων φαίνεται πως διαβιούν ορισμένα στελέχη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι οποίοι επιδιδόμενοι σε ένα κρεσέντο πολιτικού στρουθοκαμηλισμού αγνοούν ή κάνουν πως αγνοούν τη δυσμενή θέση στην οποία περιήλθε η χώρα μας τα τελευταία δύο χρόνια της διακυβέρνησής τους και επιδίδονται σε προκλητικές δαπάνες, τη στιγμή που νέα έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ αποκαλύπτει στοιχεία σοκ για την φτωχοποίηση της ελληνικής οικογένειας.

Με ανοιχτά όλα τα σοβαρά ζητήματα της οικονομίας της χώρας μας, οι Υπουργοί κ.κ. Καμμένος και Παππάς, οι οποίοι άλλοτε σήκωναν την παντιέρα της ηθικής, διατείνοντας ότι η εποχή της φαυλοκρατίας και του παλαιοκομματισμού έχει περάσει ανεπιστρεπτί, φόρεσαν και τον «χρυσοκέντητον μανδύαν» προκειμένου να παραστούν σε μια εκδήλωση των ομογενών με αφορμή την εκλογή του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, κ. Ντόναλτ Τραμπ. Ως εδώ κανείς δεν θα είχε αντίρρηση αν οι ίδιοι δεν επέλεγαν να υλοποιήσουν το ταξίδι τους με τις ανέσεις που προσφέρει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, προκαλώντας περαιτέρω το κοινό αίσθημα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον διαδικτυακό τόπο www.tovima.gr η ώρα πτήσης με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος Gulfstream στοιχίζει 5.400 ευρώ, δηλαδή η πτήση που έκανε 11 ωρών για να πάει (χωρίς ανεφοδιασμό) στην Ουάσιγκτον και 11 ώρες για να γυρίσει, στοίχισε πάνω από 110.000 ευρώ. Φυσικά στο κόστος πτήσης του Gulfstream δεν περιλαμβάνονται ούτε τα landing fees, ούτε τα τέληπαραμονής στο αεροδρόμιο, ούτε τα over flights fees, αλλά ούτε και το κόστος χρέωσης της κηροζίνης από την Ουάσιγκτον, όπως αναφέρει το παραπάνω δημοσίευμα.

Συνεπώς, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Πότε αναχώρησε και πότε επέστρεψε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος;

2. Πόσο κόστισε συνολικά η πτήση μαζί με τα landing fees, τα τέλη παραμονής στο αεροδρόμιο και τα over flights fees;

Ο Βουλευτής

Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ