Πρωθυπουργικό αεροσκάφος: Πόσο «καίει» τελικά; – Άδωνις κατά Καμμένου

Ούτε πόσο κοστίζει η ώρα πτήσης με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος δεν συμφωνούν η κυβέρνηση με την αντιπολίτευση. Ο Άδωνις Γεωργιάδης αμφισβητεί την απάντηση του Π. Καμμένου.

Του Κώστα Αττία

Πόσο «καίει» τελικά το υπερπολυτελές πρωθυπουργικό αεροσκάφος; Δεν θα το μάθουμε ποτέ είναι μάλλον η πιθανότερη απάντηση.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ:Πρωθυπουργικό αεροσκάφος: Ο Καμμένος λέει πόσο κόστισε η πτήση

Πρίν μέρες ο Άδωνις Γεωργιάδης ρώτησε στην βουλή για πτήση του χλιδάτου πρωθυπουργικού αεροσκάφους. Ο Πάνος Καμμένος απάντησε και τώρα ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέρχεται με μια «φαρμακερή» ανάρτηση στην οποία αναφέρει:

«Θαύμα, ενώ το ΦΕΚ κόστους χρήσεως του Αεροσκάφους γράφει 5.537€/1 ώρα,για 20 ώρες κόστισε 29.000€ κατά Καμμένο, εκτός αν το έκαναν σε 5 ώρες»

Να θυμήσουμε πως ο ¨Αδωνις Γεωργιάδης ειχε ρωτήσει για την πτήση Καμμένου και Παππά αναφέροντας:

«Με ανοιχτά όλα τα σοβαρά ζητήματα της οικονομίας της χώρας μας, οι Υπουργοί κ.κ. Καμμένος και Παππάς, οι οποίοι άλλοτε σήκωναν την παντιέρα της ηθικής, διατείνοντας ότι η εποχή της φαυλοκρατίας και του παλαιοκομματισμού έχει περάσει ανεπιστρεπτί, φόρεσαν και τον «χρυσοκέντητον μανδύαν» προκειμένου να παραστούν σε μια εκδήλωση των ομογενών με αφορμή την εκλογή του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, κ. Ντόναλτ Τραμπ. Ως εδώ κανείς δεν θα είχε αντίρρηση αν οι ίδιοι δεν επέλεγαν να υλοποιήσουν το ταξίδι τους με τις ανέσεις που προσφέρει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, προκαλώντας περαιτέρω το κοινό αίσθημα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον διαδικτυακό τόπο www.tovima.gr η ώρα πτήσης με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος Gulfstream στοιχίζει 5.400 ευρώ, δηλαδή η πτήση που έκανε 11 ωρών για να πάει (χωρίς ανεφοδιασμό) στην Ουάσιγκτον και 11 ώρες για να γυρίσει, στοίχισε πάνω από 110.000 ευρώ. Φυσικά στο κόστος πτήσης του Gulfstream δεν περιλαμβάνονται ούτε τα landing fees, ούτε τα τέληπαραμονής στο αεροδρόμιο, ούτε τα over flights fees, αλλά ούτε και το κόστος χρέωσης της κηροζίνης από την Ουάσιγκτον, όπως αναφέρει το παραπάνω δημοσίευμα.

Συνεπώς, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Πότε αναχώρησε και πότε επέστρεψε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος;

2. Πόσο κόστισε συνολικά η πτήση μαζί με τα landing fees, τα τέλη παραμονής στο αεροδρόμιο και τα over flights fees;»

Στην απάντηση του ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε οτι η πτήση για Ουάσιγκτον την οποία έκανε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος την 18η  Ιανουαρίου 2017 απο την Ελευσίνα με επιστροφή απο τις ΗΠΑ  την 22α  Ιανουαρίου 2017 με συνολική διάρκεια πτήσης 20.6 ωρών, είχε συνολικό κόστος σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ 29.491,42€.

Το κόστος αυτό αφορά σε καύσιμα, σίτιση, κόστος σχεδίασης ταξιδιού και στα έξοδα της αποζημίωσης, μετακίνησης – διαμονής του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ