Πτέραρχος Βαϊτσης: Ολόκληρη η ομιλία και οι αιχμές στο Τατόι – ΒΙΝΤΕΟ

Τα χειροκροτήματα και οι επευφημίες για τον επίτιμο – πλέον- Αρχηγό ΓΕΑ πτέραρχο Χρήστο Βαϊτση σημάδεψαν την τελετή παράδοσης παραλαβής των καθηκόντων του Α/ΓΕΑ.

Ο Χρήστος Βαϊτσης, άλλοτε με συγκίνηση και άλλοτε με σθένος, εκφώνησε την τελευταία του ημερήσια διαταγή, στην οποία άφησε αιχμές κατά της προσβλητικής διαδικασίας αποστρατείας του, την ώρα που βρισκόταν σε ταξίδι εκπροσωπώντας την χώρα.

Τόνισε ότι αυτός ο τρόπος αποτελεί προσβολή σε όλη την Πολεμική Αεροπορία, αλλά και στην ίδια την χώρα, για  να του απαντήσει αργότερα ο Πάνος Καμμένος ότι υπήρξαν γεωπολιτικοί λόγοι που επέβαλαν την επιτάχυνση της διαδικασίας αλλαγής της ηγεσίας του Γενικού Επιτελείου και στην συνέχεια ο απερχόμενος πτέραρχος να τονίσει ότι δεν ήταν προσωπικό θέμα, αλλά οι αιχμές που άφησε αφορούσαν καθαρά την προσβολή που έγινε στην Πολεμική Αεροπορία, η ηγεσία της οποίας είναι θεσμός ως τέτοιος πρέπει να είναι σεβαστός.

Δείτε όλη την ομιλία του Χρήστου Βαϊτση

Μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του, ο Χρήστος Βαϊτσης καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο που ήταν παρών στην τελετή, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που φώναζαν “άξιος άξιος”. Ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που αποχωρούσε κάτω από χειροκροτήματα.  Η πρώτη ήταν αμέσως μετά την ανακοίνωση της επιστροφής του από το ταξίδι στα ΗΑΕ, λίγες ώρες αφού είχε ανακοινωθεί η απόφαση της αποστρατείας του.

Ο Πτέραρχος Χρήστος Βαϊτσης θέλησε να ευχαριστήσει το προσωπικό του ΓΕΑ με το οποίο είχε συνεργαστεί κι έτσι έγινε μια συγκέντρωση, στην οποία όλοι οι παριστάμενοι τον αποχαιρέτησαν όρθιοι και ξεσπώντας σε χειροκροτήματα.

Πάντως κατά τη διάρκεια της μικρής δεξίωσης που ακολούθησε την τελετή παράδοσης παραλαβής στο Τατόι, οι αιχμές που άφησε ο Α/ΓΕΑ για το θέμα του τρόπου αποστρατείας του ήταν το θέμα της συζήτησης και δεν συναντήσαμε ούτε έναν απόστρατο ή εν ενεργεία που να μην συμφώνησε με την συγκεκριμένη αναφορά του Χρήστου Βαϊτση.

Συγκινητική ήταν και η αναφορά των συμμαθητών του, οι οποίοι του απένειμαν ειδική πλακέτα ως ενθύμιο για την ημέρα.

ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ