ΠΤΗΤΙΚΟ: Βρέθηκαν οι “αργόμισθοι” στρατιωτικοί! Ερώτηση στη Βουλή

Ο αναγκαίος “εξορθολογισμός” στο ΠΤΗΤΙΚΟ επίδομα που είχε αναφέρει ο σύμβουλος του Πάνου Καμμένου, έγινε! Φαίνεται μάλιστα ότι βρέθηκαν και οι “αργόμισθοι” στρατιωτικοί

 

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Λίγες ημέρες πριν την ψήφιση του νέου νόμου για τα ειδικά μισθολόγια, ο Ανέστης Τσουκαράκης, σύμβουλος του Πάνου Καμμένου είχε αναλάβει να εξηγήσει στο ευρύ κοινό τις θέσεις της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι δεν θα γίνουν μειώσεις, αλλά “εξορθολογισμός”.

Είχε μάλιστα αναφέρει και ως χαρακτηριστικό παράδειγμα (δείτε το βίντεο) κάποιους στρατιωτικούς οι οποίοι το παίρνουν χωρίς να το δικαιούνται, ενώ πάνω στη συζήτηση αναφέρθηκαν ως “αργόμισθοι”.

Αυτοί λοιπόν οι “αργόμισθοι” βρέθηκαν! Λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του νέου νόμου ήρθε η υπουργική απόφαση που τους μειώνει στο μισό το επίδομα επικινδυνότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΤΗΤΙΚΟ

Ο βουλευτής Λευκάδας της ΝΔ Αθανάσιος Ι. Καββαδάς, θυμήθηκε τις φράσεις του ΥΕΘΑ στη Βουλή ότι δεν θα γίνει καμία μείωση και κατέθεσε ερώτηση στην οποία ρωτάει γιατί κόπηκε το επίδομα επικινδυνότητας σε συγκεκριμένες κατηγορίες.

Δείτε τι αναφέρει:

Κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλειας της Βουλής την Πέμπτη 18 Μαϊου 2017, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι “κανένα στέλεχος δεν θα δει να καταβάλλονται μειωμένες αποδοχές στον τραπεζικό του λογαριασμό”.

Επίσης ανέφερε ότι θα υπάρξει εξορθολογισμός των επιδομάτων κινδύνου στις κατηγορίες δικαιούχων.
Ωστόσο με την υπουργική απόφαση Φ 841/26/38463 Σ. 7295 (ΦΕΚ τ Β’/1762/22-05-2017) σχετικά με τον καθορισμός ύψους δικαιούχων, όρων και προϋποθέσεων χορήγησης επιδομάτων κινδύνου και ειδικό αποζημιώσεων που καταβάλλονται στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων” αποφασίσατε τη μείωση στο μισό του πτητικού επιδόματος των κατηγοριών Ι1 και Ι2.

Ειδικότερα, το πτητικό επίδομα της κατηγορίας Ι1 (18μηνου) μειώνεται από 2411,49 ευρώ σε 1205,75 ευρώ και το επίδομα της κατηγορίας Ι2 (18μηνου) μειώνεται από 1973,03 σε 986,52.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί.

Προτίθεστε να επαναφέρετε το πτητικό επίδομα των κατηγοριών Ι1 και Ι2 στο προηγούμενο επίπεδο, δεδομένου ότι κανένα άλλο επίδομα κινδύνου του στρατιωτικού προσωπικού των ΕΔ δεν έχει μειωθεί;

Με εκτίμηση
Αθανάσιος Ι. Καββαδάς
βουλευτής Ν. Λευκάδας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ