Πτώση ελικοπτέρου: Τι έγραψε ο Αμερικάνος πρέσβης και οι Ισπανοί

Πτώση ελικοπτέρου: Ο Αμερικάνος πρέσβης Geoffrey R. Pyatt σε συλλυπητήριο μήνυμα του για την τραγική απώλεια που βιώνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας κάνει αναφορά και στο ΝΑΤΟ.

 

Τα συλλυπητήρια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής εξέφρασε στις οικογένειες και τους συναδέλφους των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που χάθηκαν στην πτώση του Χιούι ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Geoffrey R. Pyatt.

Ο ίδιος παράλληλα ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στην αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα και σημείωσε:

«Ο θάνατος τεσσάρων στρατιωτικών της συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ, Ελλάδας, είναι μια ισχυρή υπενθύμιση των μεγάλων θυσιών που κάνουν οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων μας καθώς και οι οικογένειες τους».

 

 

Ο Αμερικανός πρέσβης τονίζει ακόμα πως η χώρα του στέκεται στο πλευρό της χώρας μας σε αυτή την τραγική, όπως την χαρακτηρίζει, απώλεια και η σκέψη τους αλλά και οι προσευχές τους τις επόμενες ημέρες θα είναι μαζί μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλευρό της Ελλάδας και ειδικότερα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στάθηκαν και άλλες χώρες της συμμαχίας με μηνύματα τους.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκαλεί το μήνυμα των Ισπανών οι οποίοι είχαν βιώσει και το τραγικό δυστύχημα στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας, όπου έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στο αεροπορικό δυστύχημα της 26ης Ιανουαρίου 2015 ο Σμηναγός (Ι) Παναγιώτης Λάσκαρης και ο Σμηναγός (Ι) Αθανάσιος Ζάγκας.
Οι Ισπανοί άμεσα εξέφρασαν την θλίψη τους και την υποστήριξη τους με μήνυμα τους στο twitter στο οποίο μάλιστα είχαν επισυνάψει και την ανακοίνωση για το τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.
ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ