Πώς ο Α/ΓΕΣ “κατήργησε” στην πράξη το συνδικαλισμό

Ο Α/ΓΕΣ, Αλκιβιάδης Στεφανής με μια σειρά μέτρων και με τη δική του προσωπική σφραγίδα, αντιμετώπισε με προσώπική παρέμβαση πάνω από πεντακόσια αιτήματα στελεχών του ΣΞ κι έδωσε λύση.

 

 

Εκείνοι που έλεγαν πως τελικά ο συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι για τους συνδικαλιστές, μάλλον δικαιώνονται. Αφού φαγωθήκαν μεταξύ τους οι ΠΟΕΣ και οι ΠΟΜΕΝΣ, πήγαν στα δικαστήρια, έμεινε μόνη της η ΠΟΜΕΝΣ να είναι νόμιμη, η ΠΟΕΣ “ξανάχτισε” άλλο μαγαζί, τελικά κι οι δύο έμειναν χωρίς έργο. Τουλάχιστον στο Στρατό Ξηράς.

Εκεί ο Α/ΓΕΣ, Αλκιβιάδης Στεφανής με μια σειρά μέτρων και με τη δική του προσωπική σφραγίδα, αντιμετώπισε με προσώπική παρέμβαση πάνω από πεντακόσια αιτήματα στελεχών του ΣΞ κι έδωσε λύση. Άλλωστε η δομή του ΣΞ τόσο στο επιχειρησιακό επίπεδο (1ο Γραφείο στις Μονάδες) όσο και στο διοικητικό είναι τέτοια που η μέριμνα για το προσωπικό είναι δεδομένη. Τι ήρθαν να προσθέσουν οι συνδικαλιστές; Αντίδραση για τα μέτρα που ψήφιζε η Βουλή, προτάσεις που στα πλαίσια μιας λογικής διοίκησης θα ήταν δεδομένες λύσεις, ή κάτι άλλο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γραφεία Στήριξης Στελεχών: 545 στελέχη επικοινώνησαν με τον Αρχηγό ΓΕΣ

Υπήρξαν βέβαια και συνδικαλιστές ιδεολόγοι που στρατεύτηκαν για το κοινό καλό, αλλά δυστυχώς αυτοί ήταν μειοψηφία και στην πράξη αυτό έγινε προφανές. Τόσο το ΓΕΑ όσο και το ΓΕΝ έλαβαν κι αυτά μια σειρά μέτρων που λύνουν προβλήματα, τα οποία δημιούργησε τόσο η οικονομική κρίση αλλά και η αδυναμία ελέγχου “παράκεντρων αποφάσεων” με προσβάσεις στα πολιτικά γραφεία.

Η πολιτική του ΓΕΣ στα πλαίσια μιας εκλογικευμένης διοίκησης και μιας καθαρά στρατιωτικής δαχείρισης των προβλημάτων έχει αρχίσει κι αποδίδει καρπούς. Βέβαια οι καλοθελητές, που πάντα θα υπάρχουν, βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο, αλλά τι να κάνουμε, that’s life!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ