Οι εμπρησμοί είναι εδώ!…..

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ

Γράφει ο Νίκος Μπέτσιος – Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α. π. πολ. επιστ. Παντείου

 

Ξεκίνησε και φέτος το ίδιο σκηνικό στο ίδιο έργο –νωρίς-νωρίς– με τους εμπρησμούς-πυρκαγιές που κατακαίουν την  όμορφη Ελλάδα μας , με δράστες τους ίδιους και τους ίδιους, δηλαδή πράκτορες ξένων υπηρεσιών , υπόπτους αλλοδαπούς που  ”μας κατσικώθηκαν σαν απρόσκλητοι μουσαφιραίοι”, συμφεροντολόγους καταπατητές, ανεγκέφαλους και από τυχαία φυσικά συμβάντα  η αστοχίες υλικού.

Παρατηρώ την εκ νέου αποποίηση ευθυνών από αρμόδιους και …. αναρμόδιους και το γνωστό Ελληνικό μπαλάκι του πίνγκ-πόνγκ ως προς την ανάληψη ευθυνών . Ακούω μεγαλόσχημα λόγια και ”μπαρουφολογία” από υψηλά ιστάμενους στο αντικείμενο σωστής εκπλήρωσης των καθηκόντων τους …………

Παρατηρώ όμως τα ίδια και τα ίδια ως προς την πρόληψη των πυρκαγιών , αν και όλοι γνωρίζουμε γιατί εκδηλώνονται πυρκαγιές [κατά την ταπεινή μου άποψη, εμπρησμοί], –ημέρες και ώρες ”ύποπτες” , σε συγκεκριμένες κυρίως τοποθεσίες  και βέβαια όταν έχουμε ισχυρούς ανέμους  .

Η Πολιτεία με τους αρμόδιους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες , oι Περιφέρειες και οι Δήμοι  έχουν αντιληφθεί άραγε ότι τα ”σχέδια επί χάρτου” (όπου υπάρχουν), εφαρμόζονται στην πράξη ;. ….

Εκεί είναι το ζητούμενο στο οποίο ”πάσχουμε”……

Αν δεν ”… σοβαρευτούμε σοβαρά” , ότι η χώρα μας είναι εκτεθειμένη σε ύποπτες προκλήσεις εξωγενών και ενδογενών παραγόντων (και όποιος κατάλαβε-κατάλαβε) και ότι πλέον η κλιματική αλλαγή θα μας επηρεάζει όλο και περισσότερο με ότι αυτό συνεπάγεται και αν στο αντικείμενο πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών δεν λάβουμε ουσιαστικά μέτρα (και όχι … πομφόλυγες) , τότε θα έχουμε δυστυχώς τραγικές καταστάσεις.

”Οι καιροί ου μενετοί” κύριοι , αφήστε τις μεγαλοστομίες και βγείτε έξω από τα … κλιματιζόμενα γραφεία σας, διαφορετικά όσοι έχετε τις ευθύνες και είστε ανεπαρκείς  , να πάτε, η να σας στείλουν  στα σπίτια σας….

ΣΗΜ. Το καλοκαίρι είναι μπροστά μας………… με ό,τι αντιλαμβάνεστε

 


Περισσότερα άρθρα από τον Νίκο Μπέτσιο:

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ


 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ