Πυροσβέστες: Έχουμε εξαντληθεί από τις συνεχείς μετακινήσεις!

Κραυγή αγωνίας από τους Πυροσβέστες, με επιστολή τους προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για επικείμενους τραυματισμούς.

 

 

Εξαντλημένοι από τις συνεχείς μετακινήσεις με ορατό πλέον τον κίνδυνο τραυματισμού δηλώνουν οι πυροσβέστες.

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου απέστειλε επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος καταδεικνύοντας το τεράστιο πρόβλημα.

Οι πυροσβέστες έχουν φτάσει στα όρια του εξαιτίας των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και τα οποία επιτείνονται από από τον μη ορθολογικό τρόπο διασποράς των δυνάμεων και τις συνεχείς μετακινήσεις των πυροσβεστών σε άλλες περιοχές της επικράτειας.

Οι εκπρόσωποι των πυροσβεστών της Ηπείρου δηλώνουν εξαντλημένοι από τις συνεχείς μετακινήσεις και ζητούν να μπει ένα τέλος σε αυτό το φαινόμενο, καθώς είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος τραυματισμού τους από την κούραση.

Συγκεκριμένα στην επιστολή που απέστειλαν αναφέρουν μεταξύ άλλων:
«Η Ένωση μας για άλλη μία φορά αναγκάζεται να καταγγείλει το φαινόμενο των μετακινήσεων σε Περιφέρειες για ενίσχυση με προσωπικό αλλά και οχήματα για κατάσβεση πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα οχήματα κλήθηκαν να μεταβούν για ενίσχυση στην φωτιά στο Νησί της Ζακύνθου και κατέληξαν να κάνουν Υπηρεσία σε σταθμούς της Πελοποννήσου και της Αιτώ/νιας για πάνω από 5 ημέρες.

Στην πρόσφατη φωτιά στο Νησί της Κέρκυρας οχήματα και προσωπικό από την Ήπειρο κλήθηκαν για 4 ημέρες να συνδράμουν εκεί.

Στην φωτιά στις Σπέτσες μετακινήθηκαν ομάδες πεζοπόρων από τα Ιωάννινα.

Για την φωτιά στην Μυτιλήνη διατάχτηκαν οχήματα και προσωπικό να μεταβούν για ενίσχυση και όταν έφτασαν στο λιμάνι να πάρουν το πλοίο διατάχτηκαν να επιστρέψουν πίσω.
Δεν έχουν περάσει ακόμα 24ωρες από την μετακίνηση αυτή και τώρα από τις ίδιες Υπηρεσίες φεύγουν πάλι οχήματα και προσωπικό για ενίσχυση στο νησί των Κυθήρων.

Δεν θα κάνουμε λόγο για την άσκοπη κατά την γνώμη μας μετακίνηση οχημάτων στην πυρκαγιά στα Ιωάννινα που το πλήθος των οχημάτων που μετακινήθηκαν (ντακότες με 500 λίτρα νερό) δεν έριξαν σταγόνα νερού απλά μόνο να πάνε εκεί.

Σας μεταφέρουμε το αίσθημα αγανάκτησης που έχει δημιουργηθεί στους συναδέλφους για την στοχοποίηση της Περιφέρειας Ηπείρου με τις άσκοπες συνεχόμενες μετακινήσεις καθώς σίγουρα δεν υπάρχει ενημέρωση προς την φυσική μας Ηγεσία για την περιφέρειας μας.

Ζητάμε για τον λόγο αυτό η διασπορά των δυνάμεων για ενίσχυση σε άλλες περιφέρειες να μην γίνεται μόνο από την περιφέρεια της Ηπείρου αλλά να γίνετε πιο ορθολογικά η μετακίνηση όλων.

Οι συνάδελφοι έχουν εξαντληθεί με τις μετακινήσεις αυτές, καθώς έχουν κληθεί και το τελευταίο διάστημα να συνδράμουν στην κατάσβεση πυρκαγιών στην Περιφέρεια μας και ο κίνδυνος τραυματισμού τους από την κούραση είναι πλέον εμφανής.
Η Ήπειρος σαν περιφέρεια λανθασμένα θεωρείται ότι έχει χαμηλό κλιματολογικό δέκτη,  με τον δύσβατο ορεινό όγκο που διαθέτουμε και τις κλιματολογικές αλλαγές οι φωτιές είναι δύσκολες στην περιφέρεια μας και σε συνδυασμό με τα ακινητοποιημένα οχήματα που έχουμε η οποιαδήποτε μετακίνηση οχημάτων και προσωπικού μας αφήνει << γυμνούς >> .

Μην ξεχνάτε ότι στην γείτονα χώρα Αλβανία λόγο των μεγάλων πυρκαγιών ενισχύουν δύο αεροσκάφη τα οποία θα μπορούσαν να συνδράμουν στην περιφέρεια μας σε περίπτωση εκδήλωσης φωτιάς».

Πηγή: parapolitika.grΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ