Πυροσβέστες: Πολιορκία για να δουν την Γεροβασίλη

Σκηνές απείρου κάλους διαδραματίζονται στο υπουργείο διοικητικής ανασυγκρότησης απο απεγνωσμένους πυροσβέστες που ζητούν να δουν την Όλγα Γεροβασίλη.

Εικόνες που παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές καταστάσεις με δεκάδες πυροσβέστες να αναγκάζονται να κάνουν καθιστική διαμαρτυρία αφού πρώτα εισέβαλλαν στο υπουργείο διοικητικής ανασυγκρότησης για να δουν την υπουργό Όλγα Γεροβασίλη κανουν τον γύρω του κόσμου προκαλώντας θλίψη και προβληματισμό.

Εικόνες απο το υπουργείο σε ζωντανή μετάδοση μέσω facebook μετέδωσε το πρώτο θέμα

Οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στην είσοδο τους στο υπουργείο διοικητικής ανασυγκρότησης προκειμένου να δουν την υπουργό Όλγα Γεροβασίλη αφού απο το πρωί οι 500 πυροσβέστες πενταετούς θητείας διαδήλωναν στην Αθήνα διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους ή την ανανέωση των συμβάσεών τους.

Συνολικά το πρόβλημα αφορά τις συμβάσεις 4.000 πυροσβεστών που προσλήφθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2012 και η θητεία τους λήγει την Πέμπτη με αποτέλεσμα όπως λένε να προετοιμάζεται η κυβέρνηση να τους πετάξει στον δρόμο χωρίς ελπίδα για την διεκδίκηση της καθημερινής τους αξιοπρέπειας εάν δεν μονιμοποιηθούν όσοι το δικαιούνται σύμφωνα με τον εν ισχύ νόμο ή αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις των υπολοίπων.

Το θέμα έχει ήδη μεταδοθεί απο τo euronews και αλλα πρακτορεια σε όλο τον κόσμο αφού οι απίστευτες σκηνές προκαλούν το εύλογο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για τους λόγους που η κυβερνηση δεν λύνει ένα σχετικά απλό θέμα.

Το Πανελλαδικό Σωματείο Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων απευθυνόμενο στον Αλέξη Τσίπρα αναφέρει:
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Θυμάστε τα λόγια που λέγατε στις πορείες διαμαρτυρίαςμας; Το 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, τότε που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ 4%, τότε που κατεβαίνατε υποψήφιος για τη Νομαρχία της Αθήνας, τότε που μας καλούσατε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά να πούμε τα κάλαντα σαν η πιο αδικημένη κατηγορία εργαζομένων στο Δημόσιο; Εμείς δεν τα ξεχάσαμε αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ.
Θυμάστε με τον Ν.3938/2011 που τον ψήφισαν όλες οι πτέρυγες της Βουλής, σχεδόν το 90%-95% και μάλιστα το κόμμα σας υποστήριζε την εργασιακή αποκατάσταση όλων των συμβασιούχων πυροσβεστών τότε;
Ο Ν.3938/2011 προβλέπει ρητά την μονιμοποίηση των 2.090 Π.Π.Υ. σε μόνιμους πυροσβέστες την Παρασκευή 10/02/2017.
Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει λόγω κάποιων προβλημάτων. Ο αρμόδιος Αναπ Υπουργός κ. Τόσκας στη Βουλή πρόσφατα τον Ιανουάριο δήλωνε κατηγορηματικά ότι θα εφαρμοστεί ο Νόμος όπως πρέπει και ορίζεται.
Είναι δυνατόν κ. Πρωθυπουργέ ο ΣΥΡΙΖΑ να μονιμοποιεί Συμβασιούχους στους Δήμους το 2016 είτε με Νόμο, είτε με εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων, και καλά κάνει, και ταυτόχρονα να μην εφαρμόζει το Νόμο για τη μονιμοποίηση των 2.090 Π.Π.Υ.;
Την Τετάρτη 08/02/2017 το πρωί κατεβαίνουμε στο δρόμο εκεί κοντά σας.
Πάρτε το πάνω σας και λύστε το κ. Πρωθυπουργέ. Το δικαιούμαστε και αποδώστε ευθύνες όπως δικαιούνται μόνιμη εργασία όπως έχετε υποσχεθεί και οι υπόλοιποι Π.Π.Υ., συμβασιούχοι και επιλαχόντες.
Σώζουμε ζωές καθημερινά, χαροπαλεύουμε όταν έρχεται η καταστροφή, πλημμύρες, φωτιές, σεισμοί, χιόνια, πάμε εμείς. Φέτος μας έφυγε «ο αδόξαστος» στις φωτιές, γιατί είμαστε κ. Πρωθυπουργέ, «η τελευταία τρύπα του ζουρνά». Και τώρα αυτό είναι το ευχαριστώ. 2.090 συνάδελφοι Π.Π.Υ. στις 10/02/2017, την Παρασκευή που μας έρχεται, πάμε στα σπίτια μας!!! Σας τα γράφουμε λαϊκά και σταράτα. Έχουν ενημερωθεί και οι συνεργάτες σας
Λύστε το θέμα.
Αναμένουμε ενέργειές σας.

Κώστας Αττίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ