Ρήγας: Είναι απαραίτητο να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ ΑΝΥΕΘΑ

Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την συμπεριφορά της Τουρκίας αναφέρθηκε ο Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας.

 

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018 στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τη συμπεριφορά της Τουρκίας:

Η ελληνική κυβέρνηση έχει διαμορφώσει μια πολιτική στα εξωτερικά θέματα η οποία παράγει αποτελέσματα. Αυτά τα αποτελέσματα τα βλέπουμε στην ευρύτερη περιοχή μας, που είναι μια δύσκολη περιοχή. Έχουμε κρατήσει την ειρήνη. Έχουμε διαμορφώσει σχέσεις εμπιστοσύνης με όλες τις χώρες. Το πώς η Τουρκία χειρίζεται τα θέματα, με τους υπουργούς της να ανεβάζουν τους τόνους, δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά ας μη διαμορφώνουμε μια εντασιακή κατάσταση. Εμείς παρακολουθούμε τα πράγματα και προφανώς η ακεραιότητα της πατρίδα μας – θα πω το αυτονόητο ως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας – εξασφαλίζεται αδιαπραγμάτευτα. Έχει ωστόσο πολύ μεγάλη σημασία ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται αυτά τα θέματα, αυτό εξάλλου αποδείχθηκε από τη διαχείριση που κάναμε για το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Για την επίσκεψη του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά στη Σμύρνη:

Οι δίαυλοι επικοινωνίας υπήρχαν πάντα. Να σας υπενθυμίσω ότι είναι βασικό στοιχείο – κλειδί στις σχέσεις των κρατών. Στις δύσκολες συνθήκες είναι απαραίτητο να υπάρχουν και οι δίαυλοι επικοινωνίας και οι επαφές. Από εκεί και πέρα, το είδατε και με τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, το πώς χειριστήκαμε τα πράγματα, με την αυστηρότητα και με τον τρόπο που ήταν αναγκαίος, αλλά και με το αποτέλεσμα το οποίο είχαμε ως ελληνική κυβέρνηση.

Το θέμα δεν είναι τι λέει κάθε φορά ο κύριος Τσαβούσογλου, αλλά το πώς εσύ υπερασπίζεσαι τα εθνικά σου συμφέροντα και κυρίως το πώς διαμορφώνεις τις συνθήκες και δεν ακολουθείς τον άλλο με ένα τρόπο, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε αδιέξοδα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ