Ρήγας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας προφυλάσσουν από οποιαδήποτε αμφισβήτηση

Στην τουρκική προκλητικότητα και στη στάση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας αναφέρθηκε ο ΑΝΥΕΘΑ Πάνος Ρήγας σε συνέντευξή του.

 

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και στη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη, μεταξύ
άλλων ανέφερε:

Για την τουρκική προκλητικότητα:

Η Τουρκία έχει αυξήσει τους τόνους της ρητορικής της και έχει προβεί σε ενέργειες που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα. Οι γείτονές μας οφείλουν να είναι προσεκτικοί στην τήρηση των Διεθνών Συμβάσεων και Συνθηκών. Η στάση που κρατά δεν βοηθάει την Τουρκία στην εξέλιξη και στην ευρωπαϊκή της πορεία. Σε ό,τι μας αφορά, κρατάμε την ίδια στάση που με επιμονή ο ΣΥΡΙΖΑ -και ο Συνασπισμός προηγούμενα- είχαν για παρά πολλά χρόνια, μια στάση που στηρίζεται στις αρχές της ειρηνικής συνύπαρξης και της προσπάθειας επίλυσης των προβλημάτων με τον διάλογο και την τήρηση της διεθνούς νομιμότητας.

Με αυτό τον τρόπο πορευόμαστε και τώρα. Τα ενεργειακά και οι πιθανές γεωπολιτικές διάφορες έχουν τη σημασία τους, θεωρώ όμως ότι οι βλέψεις και η συμμετοχή της Τουρκίας σε ο,τιδήποτε έχει να κάνει με το ενεργειακό πεδίο πρέπει να απορρέουν από το πλαίσιο των εν ισχύ Διεθνών συμβάσεων. Με βάση το Διεθνές Δίκαιο ξέρουμε ο καθένας τί δικαιούται. Άρα, οι οποίες αμφισβητήσεις πρέπει να λυθούν με άλλο τρόπο και όχι με τέτοιες ενέργειες. Η χώρα μας είναι ασφαλής και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις μάς προφυλάσσουν από οποιαδήποτε αμφισβήτηση.

Για την επέκταση των χωρικών υδάτων:

Ξεκινάμε με ένα στόχο, θέλουμε να αξιοποιήσουμε ορισμένα πράγματα, η οικονομία μας το χρειάζεται. Όπου έχουμε συνεννοηθεί και υπάρχουν διακρατικές συμφωνίες θέλουμε να διευθετήσουμε οριστικά τα ζητήματα. Εμείς επιδιώκουμε να τελειώνουν τα προβλήματα και να αξιοποιούμε τον παραγωγικό πλούτο. Είναι λάθος να μην προχωράς πράγματα που μπορείς να τελειώσεις. Η πολιτική μας είναι πολυδιάστατη, επίλυση των προβλημάτων της οικονομίας, επίλυση των άλλων προβλημάτων και στήριξη της επόμενης
μέρας με την αξιοποίηση των πόρων.

Για τις εκλογές:

Οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάει η χώρα σε πρόωρες εκλογές όταν τα πράγματα πάνε μπροστά. Θα ολοκληρώσουμε την τετραετία, προκειμένου να ολοκληρώσουμε και τη μεγάλη προσπάθεια και ευθύνη που αναλάβαμε. Οι προτάσεις του κ. Μητσοτάκη περιλαμβάνουν την επαναφορά των καταστροφικών, αχρείαστων και αντικοινωνικών επιλογών του ΔΝΤ, με μόνη διαφορά ότι είναι δικές του, δεν του τις επιβάλλει κανένας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ