Ρήγας για ΑΟΖ – Τουρκία: Η διαφορά της υφαλοκρηπίδας πρέπει να λυθεί

Παρακολουθούμε τις κινήσεις του Μπαρμπαρός με δέουσα σοβαρότητα τόνισε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο ΑΝΥΕΘΑ. Τι είπε για ΑΟΖ – Τουρκία και πολιτικές εξελίξεις

 

O Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, σε συζήτηση, σήμερα Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA και στην εκπομπή “Alpha Ρεπορτάζ” μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για τις πολιτικές εξελίξεις:

Σε αντίθεση με την Ευρώπη δεν έχουμε καταλάβει και δεν έχει εμπεδωθεί στην Ελλάδα το τι σημαίνει συμμαχικές κυβερνήσεις. Σχηματίστηκε λοιπόν μια συμμαχική κυβέρνηση, με διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αφετηρίες κομμάτων, και μάλιστα σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αυτό συμβαίνει στις δημοκρατικές κοινωνίες. Από εκεί και πέρα πάντως στο εξωτερικό η άποψη της κυβέρνησης οφείλει να εμφανίζεται αρραγής. Όποιος ή όποιοι άλλοι έχουν διαφορετική γνώμη το δικαιούνται αλλά εντός της χώρας.

Αν διατρέχει κίνδυνο η κυβερνητική πλειοψηφία:

Είναι ξεκάθαρη η στάση του πρωθυπουργού, προΐσταται μιας σταθερής κυβέρνησης. Όποιος θεωρεί ότι μπορεί να αμφισβητήσει την κυβερνητική σταθερότητα ας το πράξει όταν έχει τη δυνατότητα μέσα στη Βουλή.

Η Νέα Δημοκρατία μας κατηγορεί για διγλωσσία την ίδια στιγμή που η κα Σπυράκη είχε εν κρυπτώ συναντήσεις με τον Ζάεφ, πριν ακόμα ξεκινήσουν οι επαφές της ελληνικής κυβέρνησης για το ζήτημα της ονομασίας. Το ποιος λοιπόν έχει διγλωσσία και κάνει από πίσω κινήσεις είναι φανερό. Η ΝΔ δεν έχει εθνική στρατηγική, το μόνο που επιδιώκει είναι να διαλυθεί αυτή η κυβέρνηση.

Όποτε έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών προς κύρωση στη βουλή θα ψηφιστεί. Θα μάθουμε όλοι τι σημαίνει συμμαχική κυβέρνηση και πως λειτουργεί σε όφελος του κράτους. Όποιος έχει την άποψη ότι δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία ας έρθει στη Βουλή.

Αποδεικνύεται ότι πέρα από εθνικιστικές κορώνες, όλα αυτά που λέει η ΝΔ είναι ουσιαστικά νέα μνημόνια. Ασφαλιστικό σύστημα α λα Πινοσέτ, εργασιακές σχέσεις με όρους Μεσαίωνα, ΕΦΚΑ και ΦΠΑ όπως αυτοί τον εννοούν. Είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι.

Εμείς είμαστε μια κυβέρνηση που πορεύεται με σταθερότητα και λύνει τα προβλήματα της χώρας. Αποδείξαμε και μάλιστα σε περίοδο κρίσης πως η Ελλάδα αποτελεί πλέον σταθερό πυλώνα για όλη την περιοχή.

Για ΑΟΖ και Τουρκία:

Υπάρχει μια διαφορά με την Τουρκία που πρέπει να λυθεί και αυτό είναι η υφαλοκρηπίδα. Δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε τίποτα. Μπορούμε να λύσουμε αυτά τα θέματα προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας. Και όχι μόνο να λύσουμε αλλά και να δώσουμε στη χώρα τη δυνατότητα για ανάπτυξη. Οι δύο πυλώνες είναι αφενός η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία και αφετέρου η διεύθετηση των εθνικών θεμάτων προς όφελος των εθνικών μας συμφερόντων. Αυτή είναι η δική μας απάντηση.

Για το Μπαρμπαρός:

Παρακολουθούμε τις κινήσεις του Μπαρμπαρός με τη δέουσα σοβαρότητα και υπερασπιζόμαστε τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Η Τουρκία πρέπει να σέβεται τις Διεθνείς Συμφωνίες και ό,τι απορρέει από το Δίκαιο της θάλασσας. Κρατάμε τους διαύλους επικοινωνίας ανοιχτούς και θέλουμε να πείσουμε ότι πρέπει να υπάρχει ειρήνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ