Ρόδος: Γιατί ο Αρχηγός ΓΕΣ πήγε αιφνιδιαστικά; Θα πάρει “κεφάλια”;

Τι κρύβεται απίσω από την ανακοίνωση ότι ο Αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής επισκέφθηκε την 95 ΑΔΤΕ; Ποια μονάδα έχει στο “μάτι”; Θα πάρει κεφάλια;


 

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Η σημερινή ανακοίνωση του ΓΕΣ για την επίσκεψη του Αρχηγού Αλκιβιάδη Στεφανή στην 95 ΑΔΤΕ, δεν αναφέρει μια εθιμοτυπική επίσκεψη, παρά το γεγονός ότι είναι ουδέτερα διατυπωμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ArmyNow.net ο Αρχηγός ΓΕΣ κινήθηκε άμεσα και κατέβηκε ο ίδιος στη Ρόδο, μετά το περιστατικό με την εξεύρεση στρατιωτικού υλικού μπροστά από τραπεζικό μηχάνημα αυτόματης ανάληψης.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Τρίτη 21 Μαρτίου, όπως αποκάλυψε το ArmyNow.net και η κινητοποίηση ήταν άμεση. Ο Αρχηγός διέταξε την πλήρη διερεύνησή της και για τον λόγο αυτό κατέβηκε ο ίδιος στο νησί.

Ένα ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί τον περασμένο Νοέμβριο και διερευνάται η εμπλοκή στελεχών από το 6ο ΕΤΕΘ.

Η αστραπιαία αντίδραση του Αρχηγού ΓΕΣ δείχνει ότι έχει αποφασίσει να δώσει άμεσα τέλος σε “αντιμαχίες” που λέγεται ότι υπάρχουν στη συγκεκριμένη μονάδα και έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται τέτοια περιστατικά.

Αν και τα υλικά που βρέθηκαν προχθές τελικά ήταν ήσσονος σημασίας, δεν παύει το γεγονός να είναι σημαντικό, καθώς πρόκειται για στρατιωτικά υλικά που κάποιοι τοποθετούν στο δρόμο!

Προχθές βρέθηκαν ένα πυραγωγό σχοινίο και πυροτεχνικές διατάξεις, δηλαδή στρατιωτικές φωτοβολίδες.

Συνεργάτες του Αρχηγού ΓΕΣ τόνιζαν ότι είναι αποφασιμένος να “πάρει κεφάλια” εάν αυτό απαιτηθεί, προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία στη Μονάδα. Έλεγαν μάλιστα με νόημα ότι θα έχουμε να περιμένουμε εξελίξεις το αμέσως προσεχές διάστημα.

 

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, πραγματοποίησε έκτακτη επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης της 95 ΑΔΤΕ και συγκεκριμένα το Στρατηγείο του Σχηματισμού, το 6ο ΕΤΕΘ, την 95 ΕΑΡΜΕΘ και την ΔΑΝ ΤΗΛΟΥ.

Ο Αρχηγός διαπίστωσε το άριστο επίπεδο της επιχειρησιακής ετοιμότητας, το εξαιρετικό ηθικό, την αισιοδοξία και τη λεβεντιά, που διακατέχει το σύνολο του προσωπικού και κατέστησε σαφές ότι το Γενικό Επιτελείο Στρατού θα είναι αρωγός στις προσπάθειες του.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ