Ρωσία: Αυτός είναι ο «Σατανάς» του Πούτιν – ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο με τη δεύτερη δοκιμή που έκανε η Ρωσία στον διηπειρωτικό πύραυλο γνωστό στη Δύση ως «Satan» (Σατανάς).

 

 

Με τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης να κλιμακώνονται, παραπέμποντας σε κλίμα και σκηνικό της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, η Μόσχα προχώρησε σε δεύτερη, επίσης επιτυχημένη, δοκιμή, του νέου πυρηνικού υπερόπλου της, του βαλλιστικού πυραύλου «Sarmat», ο οποίος είναι γνωστός στην Δύση με το χαρακτηριστικό όνομα «Satan».

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έδωσε στην δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό – όσο και τρομακτικό – βίντεο 23 δευτερολέπτων με την εκτόξευση του όπλου, στέλνοντας ακόμη ένα μήνυμα ισχύος, στο φόντο των μαζικών απελάσεων δυτικών διπλωματών από την Ρωσία και Ρώσων διπλωματών από μια σειρά δυτικές χώρες.

Ήταν η δεύτερη δοκιμή του όπλου, με την πρώτη να ανακοινώνεται στις αρχές Μαρτίου από τον ίδιο τον Πούτιν.

Ο «Satan» πρόκειται να διαδεχθεί το υφιστάμενο σύστημα «Voevod», μέχρι το 2025. Σύμφωνα με τους στρατιωτικούς αναλυτές, δεν υπάρχει ανάλογό του στον κόσμο αυτήν την στιγμή. Πρόκειται για έναν βαρέως τύπου βαλλιστικό πύραυλο υπόγειας έδρασης και το βασικό του χαρακτηριστικό είναι η ταχύτατη εκτόξευση και έξοδος σε τροχιακή πτήση. Ο πύραυλος είναι πρακτικά αόρατος από τα σημερινά αντιπυραυλικά συστήματα. Κατά την πτήση του με υπερηχητική ταχύτητα, οι πυρηνικές του κεφαλές όχι μόνο αποσυνδέονται από το κυρίως σώμα, αλλά έχουν την δυνατότητα να κάνουν και δικούς τους ελιγμούς, καθιστώντας τα αντίμετρα ακόμη πιο άχρηστα.

Ο «Satan» μπορεί να φέρει μέχρι και 20 πυρηνικές κεφαλές κάθε κλάσης ισχύος, ενώ το συνολικό βάρος φορτίου φτάνει μέχρι και τους τρεις τόνους.

Ο επικεφαλής του αρχηγείου των στρατηγικών ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός, Τζον Χάιτεν, έχει παραδεχθεί ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν αυτήν την στιγμή αμυντικό σύστημα που να μπορεί να αντιπαρατεθεί στον «Satan».

Ο πύραυλος έχει βεληνεκές μέχρι 20.000 χιλιόμετρα (το υφιστάμενο σύστημα δεν ξεπερνά τα 11.000 χλμ) και ουσιαστικά μπορεί να χτυπήσει στόχους σε κάθε γωνιά της Γης. Η ακρίβεια του χτυπήματος αγγίζει το 100%, με την απόκλιση να μην ξεπερνά τα 150 μέτρα.

Πηγή: tvxs

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ