Στο Ρώσικο ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Έλληνας Πρέσβης – Οι ΗΠΑ πίσω από τις απελάσεις λέει η Μόσχα

Μαίνεται ο διπλωματικός πόλεμος μεταξύ Ελλάδας Ρωσία μετά την απέλαση των δύο διπλωματών από την Αθήνα καθώς το Ρώσικο ΥΠΕΞ κάλεσε τον Ελληνα Πρέσβη στη Μόσχα
 
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο διπλωματικός πόλεμος που έχει ανοίξει με την Ρωσία καθως όπως έγινε γνωστό στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας  κλήθηκε νωρίτερα, ο έλληνας Πρέσβης στη χώρα όπου του επιδόθηκε διάβημα διαμαρτυρίας. Ο πρέσβης Ανδρέας Φρυγάνας, στη Μόσχα, κλήθηκε για το θέμα της απέλασης των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα και να ενημερωθεί για τις επόμενες κινήσεις της Μόσχας. Μετά την ολιγόλεπτη συνάντηση ο Ελληνας πρεσβευτής  αποχώρησε.
Στο μεταξύ σε σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας αναφέρει ότι «Η Ουάσιγκτον βρίσκεται πίσω από την αντιρωσική απόφαση της κυβέρνησης της Ελλάδας».
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, η απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα είναι αβάσιμη και θα μπορούσε να βλάψει τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, αφού η Αθήνα δεν έδωσε δικαιολογία για την απέλασή τους.
«Θεωρούμε ότι αυτή η ενέργεια είναι απολύτως παράλογη, δεν επιβεβαιώνεται από γεγονότα από την ελληνική πλευρά η οποία έρχεται σε αντίθεση με τη φύση των διμερών σχέσεών μας και είναι ικανή να προκαλέσει σοβαρές ζημιές», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, από την πλευρά του, με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, στήριξε την απόφαση της Αθήνας, καθώς αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν πλήρως την Ελλάδα στο δικαίωμά της να υπερασπιστεί την κυριαρχία της, τονίζοντας παράλληλα τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή.
Ο ίδιος αξιωματούχος, μάλιστα, εξέφρασε την ανησυχία των ΗΠΑ για τις πιθανές προσπάθειες που καταβάλει η Ρωσία με στόχο την υπονόμευση της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ, για την επίλυση του ονοματολογικού.
Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στήριξε την απόφαση της Αθήνας με ανάρτηση στο Twitter, υπογραμμίζοντας ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει την αποσταθεροποιητική συμπεριφορά της.
 
Με πληροφορίες από ANT1, sputnik

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ