Η Ρωσία «βλέπει» Μεγάλη Αλβανία στην…«Μακεδονία». Τι λέει;

Η Ρωσία σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της λέει πως Ευρώπη και ΝΑΤΟ προωθούν την «Μεγάλη Αλβανία» στα Σκόπια τα οποία αναφέρει ως …«Μακεδονία»!

Σε σχόλιο τους οι Ρώσοι λένε πως ανησυχούν για την πολιτική κρίση στην «Μακεδονία» και προφανώς εννοούν τα Σκόπια που είναι ακέφαλα.

Υποστηρίζουν πως η εσωτερική πολιτική κρίση στα Σκόπια προκαλείται απο διεθνείς παράγοντες και λένε πως η Ευρωπαική ¨Ενωση και το ΝΑΤΟ θέλουν να κάνουν τους «Μακεδόνες» (προφανώς εννοούν τους Σκοπιανούς) να δεχτούν την «Αλβανική πλατφόρμα».

Οι Ρώσοι λένε οτι αυτή η «πλατφόρμα» έχει σχεδιαστεί στα Τίρανα απο την κυβέρνηση της Αλβανίας και βασίζεται στην λεγόμενη «Μεγάλη Αλβανία».

Η «Μεγάλη Αλβανία» θέλει εδάφη απο το Μαυροβούνιο, την Σερβία, την «Μακεδονία» (τα Σκόπια δηλαδή) και την Ελλάδα αναφερουν στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών τους.

Όπως λένε πολύ ανησυχητική είναι η ανάμειξη του Κοσόβου γιατί κατα τους Ρώσους μπορεί να καταστρέψει το «Μακεδονικό» κράτος και να αποσταθεροποιήσει ολόκληρα τα Βαλκάνια.

Κατα τους Ρώσους αν και οι εκλογές κερδήθηκαν απο τον Γκρουέφσκι η Δύση χρησιμοποιεί την Αλβανική μειονότητα για να υπονομεύσει την σταθερότητα στα Σκόπια.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των Ρώσων υποστηρίζεται πως πρέπει να σταματήσει η ανάμειξη του διεθνούς παράγοντα στην «Μακεδονία» (τα Σκόπια).

Όπως λένε οι «Μακεδόνες» πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους, το μέλλον τους.

Πάντως παρά τα όσα λένε οι Ρώσοι ο διεθνής παράγοντας φέρεται να έχει ζητήσει απο τους Σκοπιανούς να βρουν μια λύση στο πρόβλημα τους.

Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές τόσο απο τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όσο και απο την Ευρωπαική Ένωση έχει ζητηθεί απο τους Σκοπιανούς να λύσουν το πρόβλημα στην κυβέρνηση τους.

Μέσα σε αυτό το βαρύ κλίμα η ευρωπαία επίτροπος Μονγκερίνι κάνει περιοδεία στα Βαλκάνια με στόχο να προσφέρει τις υπηρεσίες της ΕΕ στην ανάπτυξη της Βαλκανικής η οποία ώς αποτέλεσμα θα φέρει, ελπίζει η Ευρώπη, και πολιτική και κοινωνική ηρεμία και σταθερότητα.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ