Κ. Σακελλαροπούλου για τις ΕΔ: Συμπαραστεκόμαστε στο δύσκολο έργο σας. Σας εμπιστευόμαστε. Σας ευχαριστούμε

ΥΠΕΘΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Την πρώτη ενημερωτική επίσκεψη σε υπουργείο, μετά από την ανάληψη των καθηκόντων της, πραγματοποίησε σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο υποδέχτηκαν ο υπουργός Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής, καθώς και η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, με επικεφαλής τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Μετά την ενημέρωση από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με την Ανθυπολοχαγό Ελισάβετ Νιώτη, η οποία υπηρετεί στο φυλάκιο στις Καστανιές, στον Έβρο. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε τη συμπαράστασή της στο δύσκολο και πολύτιμο έργο που επιτελούν καθημερινά οι γυναίκες και οι άνδρες που υπηρετούν στην πρώτη γραμμή των συνόρων και υποσχέθηκε ότι, μόλις το επιτρέψουν οι ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνει η χώρα, θα επισκεφθεί τον Έβρο.

ΥΠΕΘΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μετά την προσφώνησή της από τον κ. Παναγιωτόπουλο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Νιώθω τιμή και συγκίνηση που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας. Η επίσκεψη κάθε νέου Προέδρου εδώ είναι καθιερωμένη, αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι, με βάση το Σύνταγμα, αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Αυτή η επίσκεψη, ωστόσο, είναι ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη, τόσο για εμένα όσο και για σας. Είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα βρίσκεται στο αξίωμα του Πρόεδρου, επομένως η πρώτη φορά που μια γυναίκα φέρει τον τίτλο του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι μια εξαιρετική τιμή αλλά και αναγνώριση για όλες τις γυναίκες, άρα και για όσες υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις.

Θέλω να σας μεταφέρω τα συναισθήματα των πολιτών απέναντι στους ανθρώπους του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας. Συναισθήματα εμπιστοσύνης στην δουλειά σας και αναγνώρισης του ήθους σας. Είναι η γνώση ότι εργάζεστε σκληρά για το καλό της πατρίδας προστατεύοντας την εθνική μας κυριαρχία και ελευθερία.

ΥΠΕΘΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και πολλά χρόνια, αποτελεί τμήμα της ευρωπαϊκής επικράτειας. Η διασφάλιση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελεί πυλώνα της εθνικής μας στρατηγικής.

Η υπεράσπιση της εδαφικής μας κυριαρχίας και των εθνικών μας συνόρων αποκτά και ευρωπαϊκή διάσταση, καθώς τα ελληνικά σύνορα είναι ταυτόχρονα και τα νοτιοανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η χώρα μας, προσηλωμένη στο διεθνές δίκαιο, με απόλυτο σεβασμό προς τις διεθνείς συνθήκες και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτές, αποτελεί υπόδειγμα δημοκρατικής και ειρηνικής δύναμης που πιστεύει στη συνύπαρξη, τη συνεργασία και την φιλία των λαών της περιοχής. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα δείξει αδυναμία μπροστά σε οποιαδήποτε επιθετικότητα και ενέργεια που στρέφεται εναντίον της. Οι ένοπλες δυνάμεις το αποδεικνύουν κάθε μέρα. Η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτη. Η προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι αυτονόητη. Και εσείς, οι γυναίκες και οι άνδρες των Ενόπλων δυνάμεων, ξέρετε πολύ καλά να φέρετε εις πέρας αυτή την αποστολή.

Το κάνετε το τελευταίο διάστημα, όταν η Τουρκία, εργαλειοποιώντας τον πόνο και τη δυστυχία απελπισμένων ανθρώπων με πρωτοφανή τρόπο, επιβουλεύεται τα σύνορά μας στον Έβρο. Το κάνετε στους αιθέρες μας, αποκρούοντας συνεχείς παραβιάσεις του εναερίου χώρου. Το κάνει το Ναυτικό μας στο Αιγαίο κάθε φορά που χρειάζεται. Σας εμπιστευόμαστε.

Σας εμπιστευόμαστε ακόμη και για την συνδρομή σας στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που μαζί με όλον τον πλανήτη αντιμετωπίζει τώρα η χώρα μας. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη – διότι γνωρίζω το άριστο επίπεδό τους- στις γυναίκες και τους άνδρες των υγειονομικών υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων και τους ευχαριστώ – για την μάχη με την πανδημία του κορονοϊού που δίνουν καθημερινά. Περιττό να τονίσω, για μια ακόμη φορά, ότι για να κερδηθεί η μάχη αυτή, θα πρέπει να ακολουθούνται σχολαστικά οι εντολές των αρμόδιων φορέων. Είναι το κρίσιμο σημείο που συναντώνται η προσωπική υγεία και η κοινωνική συνείδηση για τους συμπολίτες μας. Προστατεύεις τους άλλους όταν προστατεύεις τον εαυτό σου, προστατεύεις τον εαυτό σου όταν προστατεύεις τους άλλους.

Κύριοι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, σας ευχαριστώ και πάλι για την υποδοχή σας και την ενημέρωση. Συμπαραστέκομαι στην σπουδαία αποστολή που με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα καθήκοντος επιτελείτε και σας διαβεβαιώνω ότι θα στέκομαι διαρκώς δίπλα σας.»

 

armynow.gr google news

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ