Σαντορίνη: Τι φέρνει το ατύχημα του C-27J Spartan

Σαντορίνη: Το ατύχημα του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας που παρά την ύπαρξη νέου νοσοκομείου πήγε στην Σαντορίνη για ασθενή φέρνει αλλαγές.

 

Ο «τραυματισμός» του αεροσκάφους C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας επιταχύνει την απόκτηση νέων μέσων.

Όπως είναι γνωστό την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 και ώρα 07:30 κατά τη μεταφορά ασθενούς από το αεροδρόμιο της Σαντορίνης, με αεροσκάφος C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας και ενώ βρισκόταν στην αρχή του διαδρόμου για απογείωση, το δεξί ακροπτερύγιο και η έλικα του αεροσκάφους ήρθαν σε επαφή με το διάδρομο.

Αποτέλεσμα ήταν το αεροσκάφος να υποστεί ελαφρές υλικές ζημιές.

Αυτό που φαίνεται πως θα αλλάξει το επόμενο διάστημα δεν έχει να κάνει με τις διακομιδές ασθενών οι οποίες θα συνεχιστούν κανονικά παρά τα εγκαίνια νέου νοσοκομείου στο νησί αλλά με τον τρόπο που αυτές θα γίνονται.

Χτές μάλιστα, για την ιστορία, κλήθηκε να ολοκληρώσει την μεταφορα ελικόπτερo NH-90 της Αεροπορίας Στρατού. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες με λεφτά από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα αγοραστούν άμεσα από το υπουργείο Ναυτιλίας 4 ασθενοφόρα σκάφη τα οποία θα ελαφρύνουν το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το ερώτημα βέβαια και πάλι είναι αν θα κερδίσουν κάτι ουσιαστικό οι Ένοπλες Δυνάμεις από την καταπόνηση μέσων και προσωπικού που τρέχει συνεχώς ακόμα και για τα νησιά που έχουν καινούργια νοσοκομεία.

Και αυτό γιατί τα πλωτά προφανώς έχουν περιορισμούς στην κίνηση τους λόγω καιρικών συνθηκών αλλά και δεδομένη υστέρηση σε ταχύτητα έναντι εναέριων μέσων  οπότε μάλλον και πάλι ελικόπτερα και αεροπλάνα θα τρέχουν για κάθε μείζον συμβάν. 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ