Σεισμός στην Κω: Η εικόνα στα στρατόπεδα και το σχέδιο Ξενοκράτης

Σεισμός στην Κω: Το σχέδιο Ξενοκράτης τέθηκε σε εφαρμογή από την πρώτη στιγμή. Το σινούκ της Ρόδου προσγειώθηκε στην Κω με κλιμάκιο του ΕΚΑΒ

 
 
Από την πρώτη στιγμή του φονικού σεισμού ενεργοποιήθηκε η 80 ΑΔΤΕ στο νησί με βάση το σχέδιο Ξενοκράτης.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες δεν υπάρχουν προβλήματα σε καμία στρατιωτική μονάδα στο νησί. Ωστόσο η 80 ΑΔΤΕ βρίσκεται σε συναγερμό.
Το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει έχουν ενταχθεί στο σχέδιο Ξενοκράτης που εφαρμόζεται στο νησί.
Επιπλέον, το ελικόπτερο σινούκ που υπάρχει στη Ρόδο μετέφερε στην Κω κλιμάκιο με γιατρούς του ΕΚΑΒ και περιμένει στο αεροδρόμιο εάν χρειαστεί για να μεταφέρει τραυματίες από τον σεισμό στο νοσοκομείο της Ρόδου.
Προβλήματα στο λιμάνι

Το λιμάνι του νησιού έχει υποστεί τις περισσότερες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τα πλοία και να παραμένει κλειστό. Έτσι, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Paros δεν μπόρεσε να καταπλεύσει στο νησί. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιο του για Νίσυρο, Τήλο, Σύμη, Ρόδο και Καστελόριζο.
Υπάρχει ένα μικρότερο λιμάνι στο νησί αλλά αυτό δεν μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλα πλοία. Εξετάζεται η λύση τα πλοία να δένουν στην Κάλυμνο και από εκεί οι επιβάτες να διακινούνται με άλλα μικρότερα πλοία προς την Κω.
Το αεροδρόμιο μετά από έλεγχο που έγινε στις κτιριακές και λοιπές εγκαταστάσεις κρίθηκε λειτουργικό.
Κλιμάκιο του ΟΑΣΠ θα εκτιμήσει τις ζημιές την ώρα που ακόμη δεν έχει αποκαλυφθεί όλο το μέγεθος της καταστροφής.

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ