Το Σήριαλ του Στρατιωτικού Συνδικαλισμού στα Δικαστήρια

Ωραία μέρα σήμερα για τον Συνταγματάρχη Ανέστη Τσουκαράκη αφού πήρε αναβολή η εκδίκαση της πρότασης ανακοπής της λειτουργίας της ΠΟΕΣ στο δικαστήριο. Έτσι το σήριαλ “Κράμερ εναντίον Κράμερ” στο οποίο παίζουν οι ΠΟΕΣ και η ΠΟΜΕΝΣ συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον.

Ποιός τελικά θα υπερισχύσει; Ποιός θα είναι εκείνος που θα εκπροσωπήσει τους στρατιωτικούς που τόσο έχουν ανάγκη μια εκπροσώπηση βρε παιδί μου. Με την όλη ιστορία που ξεκίνησε βαδίζουμε σταθερά στη λύση όλων των προβλημάτων των εν ενεργεία στρατιωτικών και μάλιστα με τρόπο που δεν μπορεί παρά να είναι αποτελεσματικός.

Βέβαια η στάση του ΠΟΕΣ κάτι μου βρωμάει εμένα. Οι φήμες ήταν άλλες (πως θα πήγαινε για εκδίκαση σε “φιλικό” περιβάλλον) και τελικά η αναβολή μάλλον πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους ΠΟΕΣήδες, κάτι που σημαίνει πως “κάτι είναι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας”.  Από την άλλη πλευρά τα παλικάρια της ΠΟΜΕΝΣ φαίνονται πιο σοβαρά και μάλλον πιο αποφασισμένα.

Που θα καταλήξει όλη αυτή η ιστορία δεν πολυενδιαφέρει τους στρατιωτικούς που το μόνο τους ζόρι αυτή τη στιγμή είναι η επιβίωσή τους και οι συνθήκες εργασίας τους. Οι ΠΟΜΕΝΣιοι έκακαν και το συνέδριό τους και μάλιστα εξέλεξαν καμιά 20αριά στο ΔΣ για να μπορούν να διαχειριστούν τα θέματα. Εδώ πάει γάντι η φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη “αραία – αραία να φαινόμαστε καμιά πενηνταρέα”.

Τώρα βέβαια θα πεί κάποιος, και με το δίκιο του, τι θέλουν να πετύχουν και οι δύο; Και για μεν τον αγαπητό Τσουκαράκη, τώρα που έγινε Συνταγματάρχης θα πρέπει να τον ενημερώσουμε πως κάθε χρόνο κινδυνεύει με αποστρατεία, οπότε πως θα είναι πρόεδρος της ΠΟΕΣ αν αποστρατευτεί; Έτσι απλά ρωτάω!

Για τα άλλα τα παλικάρια είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Θέλουν να έχουν λόγο και άποψη, βέβαια τους λείπει η τεχνογνωσία, αλλά σιγά σιγά θα το φτιάξουν κι αυτό. Ο πολύ συμπαθής και συναινετικός Δημήτρης Ρώτας έχει ένα καλό επίπεδο και πιθανόν τα κίνητρά του να είναι “καθαρά”. Αλλά ισχύει το ίδιο και για τους υπόλοιπους της παρέας;

Κάτι κουτσομπολιά, που ακούστηκαν και στο συνέδριο της ΠΟΜΕΝΣ, δείχνουν πως τα κίνητρα μερικών είναι προσωπικά και συντεχνιακά. Μήπως κάνουμε λάθος; Μήπως ο πρόεδρος να το δεί λιγάκι αυτό;

Εμείς θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον και τα υπόλοιπα επεισόδια του σήριαλ και στο τέλος θα κάνουμε απολογισμό. Αρκεί να μην έχει τη διάρκεια της “Λάμψης” του Φώσκολου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ