Σημάδια αποκλιμάκωσης στο Αιγαίο με σταδιακή αποχώρηση πολεμικών πλοίων – Πού πάει η Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Οι Τούρκοι όπως φαίνεται μπροστά στο διαφαινόμενο διάλογο με την Ελλάδα που οργανώνεται σε διπλωματικό επίπεδο αν και με άγνωστη ακόμα ατζέντα αλλά και την Σύνοδο κορυφής της ΕΕ που πλησιάζει μαζί με τις προτάσεις για κυρώσεις δείχνει να αποκλιμακώνει σταδιακά την κατάσταση σε Αιγαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ArmyNow.gr αρκετές τούρκικες μονάδες έχουν αρχίσει να αποσύρονται σταδιακά κυρίως από το Αιγαίο αλλά και και σε μικρότερο βαθμό γύρω από το Καστελόριζο.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα όπως είχε διαμηνύσει και η ελληνική πλευρά να αποχωρήσουν κάποιες μονάδες του ΠΝ από τις ίδιες περιοχές. Ενδεικτικό είναι ότι η φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ άλλαξε ρότα και εντάσσεται πλέον στην επιχείρηση IRINI για τον έλεγχο του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη. Μάλιστα από τον επόμενο μήνα αναλαμβάνει Διοικητής των δυνάμεων της επιχείρησης IRINI ο Έλληνας Αρχιπλοίαρχος Θεόδωρος Μικρόπουλος και συγκεκριμένα με θητείας από 19 Οκτωβρίου 2020 έως της 31 Μαρτίου 2021. Ο Αρχιπλοίαρχος θα επιβαίνει στη Φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ που θα είναι και το πλοίο Διοίκησης της επιχείρησης.

Η Φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ αποχώρησε επίσης και θα ενταχθεί στην επιχείρηση UNIFIL στην Κύπρο, ενώ το Αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ βρίσκεται στο Λίβανο όπου και παρέδωσε την ανθρωπιστική βοήθεια και αναμένεται να αποχωρήσει το απόγευμα.

armynow.gr google news

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν καταλαβαίνω,θα αρχίσει η Ελλάδα διάλογο με τα Τουρκικά γεωτρύπανα στην Κυπριακή ΑΟΖ; Η Κύπρος δεν είναι μέλος της ΕΕ;Τα δικά της κυριαρχικά δικαιώματα δεν καταπατωνται από τους Τούρκους;Η ΕΕ τι λέει για αυτό, αλλά και για τα παράνομα κατοχικά στρατεύματα που βρίσκονται χρόνια τώρα στο νησί;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ