Η ΣΜΥ στα άρματα! Φωτογραφίες απο το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων

Η ΣΜΥ στα τεθωρακισμένα του Ελληνικού Στρατού (Ε.Σ.). Δείτε την Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Η 1η Τάξη της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων.

ΣΜΥ ΚΕΤΘ

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τα Όπλα και Σώματα του Στρατού Ξηράς.

ΣΜΥ ΚΕΤΘ

Παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες και αποστολές των Τεθωρακισμένων Μονάδων, ενώ ακολούθησε επίδειξη αρματικού δυναμικού και επίσκεψη στο Μουσείο Αρμάτων.

ΣΜΥ ΚΕΤΘ

Η ιστορία του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων – ΚΕΤΘ

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων ιδρύθηκε αμέσως μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Το Φεβρουάριο του 1945 μία μικρή ομάδα Αξιωματικών εκπαιδεύτηκε στην Αθήνα και απετέλεσε τον αρχικό πυρήνα λειτουργίας του Κέντρου.

Στη συνέχεια ιδρύθηκε μία ομάδα εκπαιδεύσεως στο Γουδί των Αθηνών και ονομάστηκε Σχολή Τεθωρακισμένων, με σκοπό την εκπαίδευση των Αξιωματικών και του υπολοίπου προσωπικού.

Τον Νοέμβριο του 1945 η Σχολή Τεθωρακισμένων μεταφέρθηκε στην περιοχή των Αχαρνών και μετονομάστηκε σε Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων. Παράλληλα, το ΚΕΤΘ τέθηκε υπό τη διοίκηση της Διεύθυνσης Ιππικού-Τεθωρακισμένων (ΔΙΤ) του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ).

Τον Σεπτέμβριο του 1954 το ΚΕΤΘ μεταφέρθηκε και πάλι στο Γουδί. Τελικά εγκαταστάθηκε στην παρούσα τοποθεσία τον Ιούλιο του 1975.

Οι εγκαταστάσεις του ΚΕΤΘ καλύπτουν ένα χώρο 1850 εκταρίων και βρίσκονται στον Αυλώνα της Αττικής, 52 περίπου χιλιόμετρα βορείως των Αθηνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ