ΣΜΥ: Τα Θύματα των Ναζί προσκύνησαν οι νέοι Υπαξιωματικοί του Στρατού στο Μαυσωλείο Διστόμου

ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΣΜΥ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ

Προσκύνημα στο Μαυσωλείο και ξενάγηση στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού του Μαρτυρικού Διστόμου Βοιωτίας πραγματοποίησαν σήμερα 172 μαθητές της 2ας Τάξεως της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) του Στρατού Ξηράς, που εδρεύει στα Τρίκαλα. στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων τους.

Τους σπουδαστές υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ Γιάννης Σταθάς στον Λόφο του Μαυσωλείου, όπου φυλάσσονται τα οστά των 228 σφαγιασθέντων Διστομιτών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 10 Ιουνίου 1944.

Ο κ Γ. Σταθάς μίλησε στους αυριανούς υπαξιωματικούς του Στρατού για το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που έκαναν οι Ναζί στο Δίστομο και σε εκατοντάδες άλλα χωριά και πόλεις της Ελλάδας και την σημασία που έχει η διεκδίκηση των αποζημιώσεων που οφείλει το γερμανικό κράτος.

ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΣΜΥ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ

Στη συνέχεια οι σπουδαστές της ΣΜΥ επισκέφθηκαν στο κέντρο της Μαρτυρικής κωμόπολης το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού όπου ξεναγήθηκαν από την αρχαιολόγο κ. Αμαλία Παπαϊωάννου, Ειδική Συνεργάτιδα του Μουσείου και παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ για την Σφαγή της 10ης Ιουνίου 1944.

Ο αρχηγός της Τάξεως επέδωσε τιμητική πλακέτα με το έμβλημα της Σχολής στους εκπρόσωπους του Μουσείου οι οποίοι από την πλευρά τους έδωσαν σειρά βιβλίων για την βιβλιοθήκη της ΣΜΥ.

Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Αντισυνταγματάρχης (ΠΖ) Αχιλ. Μπίμπτζας, διοικητής του 2ου Τάγματος της ΣΜΥ, ενώ στην αντιπροσωπεία συμμετείχε και ο στρατιωτικός Ιερέας λοχαγός (ΣΙ) Σεραφείμ Καλτσούκαλας.

* Το κείμενο και οι φωτογραφίες είναι του δημοσιογράφου Λουκά Δημάκα

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ