ΣΜΥΝ: Τραβάνε κουπί οι δόκιμοι υπαξιωματικοί (ΦΩΤΟ)

Εικόνες απο την εκπαίδευση της ΣΜΥΝ έδωσε στην δημοσιότητα το Πολεμικό Ναυτικό. Γυναίκες και άντρες εκπαιδευόνται σε ξηρά και θάλασσα για την ζωή στα καράβια.

Στο πλαίσιο του Ναυταθλητισμού των Δοκίμων Υπαξιωματικών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), πραγματοποιούνται εβδομαδιαία μαθήματα ιστιοπλοΐας, κωπηλασίας και Ναυτικής Εκπαίδευσης, τα οποία προάγουν τη ναυτοσύνη των σπουδαστών, εκπαιδεύοντας παράλληλα στο θαλάσσιο στοιχείο, τους μελλοντικούς υπαξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού.

Εκπαίδευση ΣΜΥΝ

 

Τα εν λόγω εβδομαδιαία μαθήματα εντάσσονται μαζί με τους εκπαιδευτικούς πλόες, που πραγματοποιούνται με Πολεμικά Πλοία του Στόλου, στην Ναυτική Εκπαίδευση που παρέχεται στους Δοκίμους Υπαξιωματικούς, η οποία παράλληλα με την Ακαδημαϊκή και Στρατιωτική Εκπαίδευση, αποσκοπεί στην αρτιότερη κατάρτισή τους.

Εκπαίδευση ΣΜΥΝ

Ποιά είναι η ΣΜΥΝ -Καριέρα Υπαξιωματικού

Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) είναι στενά συνδεδεμένη με την ιστορία και την παράδοση του Πολεμικού Ναυτικού και ιδρύθηκε το έτος 1887 στον Πόρο, με την ονομασία Κεντρικό Προγυμναστήριο.

Από τότε λειτουργεί συνεχώς έχοντας αλλάξει διάφορες ονομασίες (Σχολή Ναυτοπαίδων – Σχολή Δοκίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού). Τώρα η ΣΜΥΝ λειτουργεί σε εγκαταστάσεις της Διοικήσεως Ναυτικής Εκπαιδέυσεως (ΔΝΕ) στην περιοχή Σκαραμαγκά από την 17η Σεπτεμβρίου 1991 και είναι η μοναδική παραγωγική Σχολή Υπαξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού.

Κατά τη διάρκεια της φοιτήσεως τους στη Σχολή οι μαθητές πραγματοποιούν Εκπαιδευτικά ταξίδια διήμερης ή τριήμερης διάρκειας μία φορά το μήνα, σε Ελληνικά λιμάνια. Επίσης πραγματοποιείται ένας εκπαιδευτικός πλους που διαρκεί ένα μήνα περίπου, μία φορά το χρόνο, σε λιμάνια της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας.

Οι εγκαταστάσεις της Σχολής διαθέτουν όλα τα μέσα για σωστή εκπαίδευση (Ακαδημαϊκή – Στρατιωτική) και πολιτισμένη διαμονή που κάνουν τη ζωή τους στη Σχολή άνετη και ευχάριστη.

Οι απόφοιτοι της Σχολής μετά από τριετή φοίτηση ονομάζονται “ΚΕΛΕΥΣΤΕΣ” και τοποθετούνται στα πλοία και τις Υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού ανάλογα με την ειδικότητα τους. Οι Υπαξιωματικοί απόφοιτοι της Σχολής σταδιοδρομούν σαν μόνιμα στελέχη του Π.Ν ιεραρχικά μέχρι το βαθμό του Αντιπλοιάρχου και οικονομικά μέχρι του Αρχιπλοιάρχου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ