Σούδα: Ποιοι βγαίνουν στον δρόμο κατά των δηλώσεων Καμμένου

Σούδα: Μέχρι και πορεία ετοιμάζεται των δηλώσεων του Πάνου Καμμένου να δεσμευτεί η Ελλάδα με τις ΗΠΑ για τα επόμενα πέντε χρόνια για την Σούδα.

Η φράση «Η αναβάθμιση του ρόλου της Σούδας, η προετοιμασία για την υπογραφή μιας πολύ σημαντικής επέκτασης αμυντικής συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής από ένα σε πέντε έτη….» που είπε ο Πάνος Καμμένος κατά την επίσκεψη του στο Κοσσυφοπέδιο έχει προκαλέσει τσουνάμι αντιδράσεων.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, (ΕΕΔΥΕ),  καλεί τον ελληνικό λαό να εμποδίσει την ανανέωση της συμφωνίας για τη βάση της Σούδας και να συμμετάσχει στη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 14 Μάη.

Αναλυτικά σε ανακοίνωση της αναφέρει:

«Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη καταγγέλλει στον ελληνικό λαό την προκλητική τοποθέτηση του υπουργού Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, Παναγιώτη Καμμένου, για την επέκταση της συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ για τη στρατιωτική βάση της Σούδας, από ένα (1) σε πέντε (5) χρόνια.
Η τοποθέτηση αυτή που έγινε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Άμυνας στην έδρα της Ελληνικής Δύναμης Κοσσυφοπεδίου (ΕΛΔΥΚΟ), στην Πρίστινα, είναι μέρος της πολύ επικίνδυνης πολιτικής εμπλοκής της ελληνικής κυβέρνησης στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ , που η βάση της ΣΟΥΔΑΣ εκπληρώνει ιδιαίτερο ρόλο κατά του λαού μας και των άλλων λαών.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη, οι ευθύνες που αναλαμβάνει είναι εγκληματικές.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τους εργαζόμενους, τον ελληνικό λαό να αντιδράσει αποφασιστικά, να καταγγείλει και να εμποδίσει την ανανέωση της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για τη βάση της Σούδας, να απαιτήσει μαζικά με τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο και τη Μαραθώνια Πορεία την Κυριακή 14 Μάη:

Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία.

Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις».
armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ