ΣΣΕ: Το ΒΙΝΤΕΟ που έφτιαξε το Westpoint για την ελληνική ομάδα

Ένα Βίντεο για την πρώτη συμμετοχή της ελληνικής ομάδας της ΣΣΕ στους διεθνείς στρατιωτικούς αγώνες του Westpoint που θα διεξαχθούν αύριο και μεθαύριο ετοίμασαν οι διοργανωτές
 
 
Μία ημέρα πριν ξεκινήσουν οι διεθνείς στρατιωτικοί αγώνες στη Στρατιωτική Ακαδημία (United States Military Academy – USMA) του Westpoint της Νέας Υόρκης, η 11μελής ελληνική ομάδα της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων που αγωνίζεται για πρώτη φορά είχε την τιμητική της.
Οι Αμερικανοί διοργανωτές δημιούργησαν ένα βίντεο για την πρώτη συμμετοχή στο μεγάλο διεθνή διαγωνισμό της ελληνικής ομάδας των Ευελπίδων η οποία βρίσκεται εκεί από την Δευτέρα για τις σχετικές ενημερώσεις, αναγνωρίσεις, η απαραίτητη ρύθμιση και μηδενισμός των όπλων που θα τους χορηγηθούν, κλπ.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Παρασκευή και το Σάββατο 12-13 Απριλίου (Παρασκευή και Σάββατο) όπως έχει αναφέρει και το armynow.net. Την Κυριακή θα γίνουν οι απονομές και η ελληνική ομάδα αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα τη Δευτέρα.

Στο βίντεο του Westpoint υπάρχουν πλάνα από την προετοιμασία της ελληνικής ομάδας και μιλάει Αρχηγός Αρχιλοχίας Ευελπις IVης  Αναστάσιος Χούπης, ο οποίος σημειώνει μεταξύ άλλων ότι: «Είναι η πρώτη φορά και είμαστε ενθουσιασμένοι γιατί θα δούμε άλλους Στρατούς από άλλες χώρες. Παίρνουμε εμπειρίες για να τις χρησιμοποιήσουμε ώστε να γίνουμε καλύτεροι. Όταν έρθεις εδώ γίνεσαι καλύτερος. Αυτός είναι και ο κύριος σκοπός άλλωστε και επικεντρωνόμαστε στο να γίνουμε καλύτεροι».
Να υπενθυμίσουμε ότι οι Ευέλπιδες την ημέρα της αναχώρησής τους για τις ΗΠΑ την περασμένη Κυριακή έφτασαν στο αεροδρόμιο  κρατώντας τις σημαίες της ΣΣΕ και φυσικά της Ελλάδας. Μαζί τους όμως μετέφεραν και μια ακόμα σημαία, αυτή της Μάνης με τη φράση: Νίκη ή Θάνατος.
Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι ξεκάθαρο: Πάνε να αγωνιστούν σαν απόγονοι των Σπαρτιατών του Λεωνίδα. Και με αυτό το πνεύμα θα αγωνιστεί αύριο και μεθαύριο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΣΕ WESTPOINT
Η συμμετοχή και μόνο για πρώτη φορά ελληνικής ομάδας στους συγκεκριμένους αγώνες αποτελεί κάτι παραπάνω από σημαντικός γεγονός. Η προετοιμασία και μόνο για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στη συνέχεια στα απαιτητικά αγωνίσματα είναι ιδιαίτερα σκληρή και δύσκολη.
Ο ανταγωνισμός δε είναι αρκετά μεγάλος. Για το 2019 θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό 48 ομάδες από 13 κράτη (Αυστραλία, Βραζιλία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Ιαπωνία, Καναδάς, Κολομβία, Ταϊλάνδη, Μεγάλη Βρετανία με 2 ομάδες, Μεξικό, Νότια Κορέα, Χιλή), ενώ οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν με 16 ομάδες από τις Ακαδημίες των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ακτοφυλακής και 16 ομάδες από τα Πανεπιστήμια που υλοποιούν εκπαιδευτικά προγράμματα για Έφεδρους Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων (Reserve Officers’ Training Corps – ROTC).
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΣΕ WESTPOINT
Για ακόμα μια φορά το Armynow.net θα στείλει ολόψυχες ευχές στους Έλληνες Ευέλπιδες στους αγώνες που θα δώσουν και είμαστε σίγουροι ότι θα σηκώσουν όσο ψηλότερα γίνεται και τη σημαία της σχολής αλλά και της Ελλάδας.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ