ΣτΕ: Μοναχικός αγώνας απο τα Σώματα Ασφαλείας στον Χουλιαράκη

Μόνα τους στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας διαμαρτυρονται για την μη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ. Τυχόν νίκη θα ευνοήσει και τους στρατιωτικούς.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που μόνα τους, χωρίς δηλαδή και στρατιωτικούς όπως γινόνταν στο παρελθόν, προχώρησαν στην σημερινή τους κινητοποίηση, την πιο δυναμική σε σχέση με παλαιότερες απο όπου και η φωτογραφία

Όπως λένε οι ίδιοι κατέληξαν στην μόνη δράση που τους έχει απομείνει για να καταγγείλουν τον εμπαιγμό. Την «κατάληψη» του γραφείου του Γιώργου Χουλιαράκη τον οποίο δείχνουν τα συναρμόδια υπουργεία ώς αρμόδιο για να αποφασίσει την υλοποίηση της κυβερνητικής, πρωθυπουργικής (Αλέξης Τσίπρας) και συνπρωθυπουργικής (Πάνος Καμμένος) δέσμευσης δηλαδή της αυτονόητης εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ που πηγάζει απο τον σεβασμό στις αποφάσεις της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.

Οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού Σώματος δηλώνουν αποφασισμένοι να «στρατοπεδεύσουν» έξω απο το γραφείο μέχρι να τους δει ο Γ. Χουλιαράκης σε μια προσπάθεια να πετύχουν τα αυτονόητα κάτι που αν συμβεί θα ωφελήσει και τους στρατιωτικούς.

Όπως καταγγέλουν οι ίδιοι ο λόγος που έφτασαν σε αυτή την μορφή διαμαρτυρίας δεν είναι άλλος απο το ότι επι μήνες στέκεται αδύνατο να κλειστεί ραντεβού.

H ΠΟΑΣΥ στην ιστοσελίδα της για να τονώσει την αγωνιστική διάθεση όλων των στελεχών και για να τα ενημερώσεί ανάρτησε και φωτογραφία απο την κινητοποίηση στην οποία ανάγκαστηκαν απο την κυβερνητική στάση να προβούν αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί.

Στην λεζάντα της φωτογραφίας αναφέρεται:«Έξωθεν γραφείου Αναπληρωτή Υπουργού Χουλιαράκη. Ζητάμε συνάντηση τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Σ.Α. δεν φεύγουμε εάν δεν τον δούμε εδώ θα κοιμηθούμε!!! Η απόγνωση είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος του Αγώνα μας !!!»

Tην φωτογραφία συνοδεύει το μήνυμα – υπενθύμιση στην κυβέρνηση που προεκλογικά συναντούσε τα στελέχη ότι: «ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Κ. ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ».

Μέχρι στιγμής πάντως η κυβέρνηση που έχει παραδεχτεί πως καταρτίζει νεο φτωχολόγιο για τα ειδικά μισθολόγια δεν δείχνει διάθεση συμβιβασμού ή εστω ακρόασης τους.

Κώστας Αττίας

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ