Στεφανής: Έχουμε διαύλους με Τουρκία. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες

ΥΦΕΘΑ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ

Ο ΥΦΕΘΑ Αλκ. Στεφανής χαρακτήρισε το μεταναστευτικό τεράστιο θέμα εθνικής ασφάλειας και αναφέρθηκε στις κυβερνητικές πολιτικές για τη μείωση των ροών.

 

«Η πολιτική της χώρας στο μεταναστευτικό έχει αλλάξει. Δεν έχουμε ανοίξει τα σύνορα μας και δεχόμαστε κόσμο», τόνισε στον ΣΚΑΙ 100,3 ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και διαχειριστής του Μεταναστευτικού στο Εσωτερικό Αλκιβιάδης Στεφανής.

Το μεταναστευτικό, είναι τεράστιο θέμα εθνικής ασφάλειας και έτσι το αντιμετωπίζουμε υπογράμμισε ο κ. Στεφανής ενώ σημείωσε ότι οι κάτοικοι των νησιών έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται.

Ο κ. Στεφανής υπερασπίστηκε τα σχεδιαζόμενα μέτρα με τα φράγματα στην θάλασσα αν και ανέφερε ότι η εφαρμογή του θα είναι πιλοτική. «Θέλουμε να περιορίσουμε τα σημεία εισόδου σε κάθε νησί και ένα από τα μέτρα είναι και τα φράγματα τα οποία θα έχουν 60 πόντους βύθισμα και 60 πόντους θα είναι πάνω από την θάλασσα, ενώ θα έχουν και φωτισμό. Θα τα χρησιμοποιήσουμε και θα δούμε», σημείωσε.

Ανέφερε επίσης ότι στον Έβρο έχουν γίνει σημαντικά πράγματα και υπάρχει μείωση των ροών κατά 50%.

Αναφερόμενος στα Ελληνοτουρκικά δήλωσε ότι: «Τον πρώτο λόγο στην περίοδο που είμαστε τον έχει η διπλωματία. Έχουμε ανοικτούς διαύλους αλλά οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να κάνουν αυτό που πρέπει σε συνεργασία με τον Υπουργείο Εξωτερικών» ανέφερε ο Αλκ. Στεφανής.

Για τις προγραμματισμένες συζητήσεις στα Μέτρα Οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ο υφυπουργός είπε: «Η κυβέρνηση παρακολουθεί με σοβαρότητα. Εμείς αναλύουμε τι δυνατότητες έχει η Ελληνική πλευρά. Δεν εισέχουμε καθόλου. Έχουμε λύσεις σε κάθε τι. Είναι μια συνηθισμένη διαδικασία των επιχειρησιακών φορέων. Στις 17 Φεβρουαρίου αρχίζει η διαδικασία. Έχουμε τους διαύλους ανοικτούς και τις Ένοπλες Δυνάμεις έτοιμες».

Πηγή: skai.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ