Στεγαστικό Στρατιωτικών – Καμμένος: Έρχεται ρεκόρ ΣΟΑ – ΣΟΜΥ το 2017

Στεγαστικό Στρατιωτικών: Ρεκόρ νέων κατοικιών εκτιμά ότι θα παραδοθούν μέσα στο 2017 ο ΥΕΘΑ! Πόσα ΣΟΑ, ΣΟΜΥ και κατοικίες ΕΠΟΠ εκτιμά ότι θα ετοιμαστούν;


 

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Ανακούφιση στο βασικό πρόβλημα της οικίας των στρατιωτικών επιδιώκει να δώσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος ανακοίνωσε ρεκόρ παράδοσης κατοικιών για στελέχη μέσα στο 2017. Ο υπουργός αναφέρθηκε τόσο σε ΣΟΑ, όσο και σε ΣΟΜΤ και σε κατοικίες για ΕΠΟΠ

Μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του Real FM ο κ. Καμμένος παρουσίασε τις προσπάθειες που καταβάλλονται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ώστε να βελτιωθούν οι υποδομές σε Έβρο και νησιά.

Μάλιστα αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο παράδειγμα υπαξιωματικού ο οποίος είναι έγγαμος με δυο παιδιά, υπηρετεί στη Σάμο και παίρνει 850 ευρώ. Από αυτά καλείται να πληρώσει 350 ευρώ ενοίκιο. “Ουσιαστικά ζει στο όριο της εξαθλίωσης”, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ακολούθως αναφέρθηκε στο στεγαστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο χρηματοδοτείται από διαφορετικούς πόρους:

“Από τους πόρους που δημιουργούμε με την εκμετάλλευση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, με την πώληση παλαιού υλικού, μη αναγκαίου επιχειρησιακά, δημιουργούμε υποδομές και σπίτια για να μπορούν να μένουν και οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί και οι ΕΠΟΠ”, είπε ο κ. Καμμένος.
Πρόσθεσε δε ότι “έχουμε δημιουργήσει μόνο το 2016, 101 σπίτια, το 2017 θα γίνουν 420 σπίτια τουλάχιστον.
Έτσι δίνουμε τη δυνατότητα με τα περιορισμένα εισοδήματα που έχουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, να έχουν μια στέγη που δνε θα πληρώνουν ενοίκιο”.

Δείτε τις δηλώσεις του ΥΕΘΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ