Στη Σούδα πλοίο με επικίνδυνα εκρηκτικά που πιάστηκε στην Κω

Στη Σούδα οδηγήθηκε το πλοίο με τις επικίνδυνες εκρηκτικές ύλες που εντοπίστηκε στην Κω χθες προερχόμενο από την Τουρκία. Το πλοίο θα παρέδιδε το φορτίο του στο Σουδάν

 

Στο λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη καταπλέει το φορτηγό πλοίο «MEKONG SPIRIT» σημαίας Μάλτας, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμάνι της Τουρκίας με προορισμό το Σουδάν και έφερε φορτίο με κιβώτια, που περιείχαν εκρηκτικές ύλες, κατά παράβαση σχετικών αποφάσεων Ο.Η.Ε και Ε.Ε αναφορικά με περιοριστικά μέτρα λόγω της κατάστασης στο Σουδάν.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, εξαιτίας της ύπαρξης των επικίνδυνων εκρηκτικών υλών, πρόκειται να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη από ειδικό προσωπικό στο λιμάνι της Σούδας.

Το φορτηγό πλοίο εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αρμόδιων Διευθύνσεων του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης και των Λιμενικών Αρχών Κω-Ρόδου.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η αρμόδια Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.
Στο πλοίο επιβαίνουν δεκαεπτά άτομα πλήρωμα, όλοι αλλοδαποί υπήκοοι.

Πλοίο φορτωμένο με εκρηκτικές ύλες εντόπισαν οι λιμενικές αρχές το πρωί της Τετάρτης στα ανοιχτά της Κω.

Ειδικότερα, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών τα πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος εντόπισαν τις πρωινές ώρες της Τετάρτης και στη συνέχεια οδήγησαν στον όρμο Κεφάλου της νήσου Κω, το πλοίο «MEKONG SPIRIT» σημαίας Μάλτας, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα της Τουρκίας με προορισμό λιμένα Σουδάν και έφερε φορτίο εμπορευματοκιβωτίων με εκρηκτικές ύλες.

Να σημειωθεί ότι το πλοίο είχε παραβεί σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ και της ΕΕ αναφορικά με περιοριστικά μέτρα λόγω της κατάστασης στο Σουδάν.

Παράλληλα για την υπόθεση ενημερώθηκε η αρμόδια Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, από την οποία εκδόθηκε σχετική διάταξη για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης του εν λόγω φορτίου, από αρμόδιες Τελωνειακές Αρχές.

Τέλος, σημειώνεται ότι στο πλοίο επιβαίνουν δεκαεπτά άτομα πλήρωμα, όλοι αλλοδαποί υπήκοοι.

Πηγή: aegeanews.gr
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ