Στο σκαμνί ο Γιώργος Παπανδρέου από αγωγή Πλωτάρχη του ΠΝ

Στο σκαμνί κάθεται σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, για την εκδίκαση της αγωγής που του έκανε πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού

 

Η αγωγή του απόστρατου πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού, Παναγιώτη Σταμάτη σε βάρος του πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου για τις προεκλογικές εξαγγελίες του 2009 και την περίφημη φράση του “λεφτά υπάρχουν” πρόκειται να εκδικαστεί σήμερα ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Ο απόστρατος διεκδικεί χρηματική ικανοποίηση ύψους 260.000 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους για ηθική βλάβη και εξαπάτηση. Ο κ. Σταμάτης ζητά το ποσό αυτό ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που του προκάλεσε ο πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καθώς και για την παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς του λόγω των προεκλογικών εξαγγελιών του, οι οποίες ουδέποτε τηρήθηκαν.

Υπενθυμίζεται πως από το βήμα της 74ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου του 2009 και εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου του ίδιου έτους, ο κ. Παπανδρέου είχε τονίσει ότι «δεν είναι απλώς το πού θα βρούμε τα λεφτά, αλλά πού πηγαίνουν τα λεφτά, γιατί λεφτά υπάρχουν, έχουμε 31 δισ. ανείσπρακτους φόρους».

Ταυτόχρονα ο κ. Σταμάτης επικαλείται πως ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για έναν χρόνο, ενώ απέκλεισε νέα φορολογικά βάρη στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων, χωρίς να πραγματοποιήσει τίποτα από όλα αυτά.

Όπως επισημαίνεται στη αγωγή ο πρώην Πρωθυπουργός όχι μόνο δεν εκπλήρωσε τις υποσχέσεις του αλλά, αντίθετα, οδήγησε τη χώρα στον μηχανισμό στήριξης. «Αμέσως μετά τις εκλογές και αφού έγινε πρωθυπουργός, έκανε τα εντελώς αντίθετα από εκείνα που υποσχέθηκε» επισημαίνει ο πλωτάρχη στο δικόγραφο.

Μεταξύ άλλων προκειμένου να στοιχειοθετήσει την αγωγή του, ο κ. Σταμάτης επικαλείται δηλώσεις αλλοδαπών και Ελλήνων αξιωματούχων σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Παπανδρέου ήταν ενήμερος για την οικονομική κατάσταση της χώρας, κάτι που ο πρώην Πρωθυπουργός αρνείται στις προτάσεις που κατέθεσε δια του δικηγορικού του ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας. Επιπλέον, ο πρώην Πρωθυπουργός επικαλείται και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε συνταγματικό το πρώτο Μνημόνιο.

Σημειώνεται πως ο απόστρατος στρατιωτικός έχει καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του κ. Παπανδρέου στον Άρειο Πάγο η οποία ωστόσο διαβιβάστηκε στη Βουλή για άρση της ασυλίας του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ