Στρατιωτική παρέλαση 2017: Στην πάντα περνάνε τα κομάντα!

Στρατιωτική παρέλαση: Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των Ειδικών Δυνάμεων. Καταδρομείς και Πεζοναύτες εντυπωσίασαν στο πέρασμά τους και χειροκροτήθηκαν! 


 

Τα στελέχη των Ειδικών Δυμάμεων, πάντα αποσπούν την προσοχή του κόσμου στην παρέλαση.

Οι Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις περιλαμβάνουν τις:

Δυνάμεις Πεζοναυτών:

Εκπαιδεύονται σε αποβατικές ενέργειες με πλοία του Στόλου και πλωτά μέσα των Ειδικών Δυνάμεων. Η εκπαίδευσή τους, τα στελέχη τους και οι ασκήσεις τους είναι κοινές με τις υπόλοιπες δυνάμεις καταδρομών.

Τα 3 τάγματα πεζοναυτών 505ΤΠΝ, 521ΤΠΝ και 575ΤΠΝ είναι οι μονάδες υπηρεσίας των Ελλήνων Πεζοναυτών και υπάγονται στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών “Μοράβας” (Βόλος).
Δυνάμεις Καταδρομών: Οι καταδρομείς, γνωστοί και ως ΛΟΚατζήδες, χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες, ανάλογα με την φύση της αποστολής τους.

Ορεινοί Καταδρομείς:

Γνωστοί και ως ΛΟΚ (Λόχος Ορεινών Καταδρομών). Ειδικεύονται στον ορεινό αγώνα, την επιβίωση και τον ανορθόδοξο πόλεμο.

Οι ορεινές μοίρες καταδρομών Β’ ΜΚ, Δ’ ΜΚ, Ε’ ΜΚ, είναι οι μονάδες σε υπηρεσία των Ελλήνων Ορεινών Καταδρομέων (Θεσσαλονίκη, Νάουσα, Δράμα)Αμφίβιοι Καταδρομείς: Αποστολή τους είναι η προστασία των ελληνικών νησιών.

Επανδρώνουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες. Οι αμφίβιες μοίρες καταδρομών Α’ Μ.Α.Κ., Γ’ Μ.Α.Κ., Θ’ Μ.Α.Κ., Ι’ Μ.Α.Κ., Ζ’ Μ.Α.Κ., είναι οι μονάδες σε υπηρεσία των Ελλήνων Αμφίβιων Καταδρομέων (Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος, Κως, Ρόδος, Νέα Πέραμος Αττικής)

Αλεξιπτωτιστές:

Λαμβάνουν βασική και ειδική εκπαίδευση στα αλεξίπτωτα και τις εναέριες αποστολές. Χαρακτηριστικό τους, εκτός από τον πράσινο μπερέ, η περίφημη ‘πουλάδα’ στο στήθος που κοσμεί τη στολή τους.

Οι μοίρες αλεξιπτωτιστών καταδρομών 1η Μ.ΑΛ., 2η Μ.ΑΛ., είναι οι μονάδες σε υπηρεσία των Ελλήνων Αλεξιπτωτιστών Καταδρομέων.

Η εκπαίδευση γίνεται στη Σχολή Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστών (ΣΒΕΑ) (Ασπρόπυργος, Χανιά)

Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών: (Ε.Τ.Α.)

Είναι τμήμα της 13ης ΔΕΕ και αποτελεί την πλέον επίλεκτη μονάδα του Ελληνικού Στρατού.

Κύρια αποστολή είναι η στρατηγική αναγνώριση σε μεγάλο βάθος πίσω από τις εχθρικές γραμμές και ο τρόπος οργάνωσης της μονάδας δεν έχει καμία σχέση με αυτήν άλλων μονάδων των Ειδικών Δυνάμεων.

Λόγω της λεπτής αποστολής του, το ETA επανδρώνεται από μόνιμα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων. Υπάγεται στη 13η ΔΕΕ. (Νέα Πέραμος)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ