Οι Στρατιωτικές Παρελάσεις, οι προοδευτικοί και ο πατριωτισμός

Μέσα σ’ όλα τα καλά είδαμε πρόσφατα την απόφαση του πατριώτη Υπουργού Εσωτερικών της κυβέρνησης κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη να απαγορεύσει στην ουσία την παρέλαση των Εθνοφυλάκων. Ο εξαιρετικά προοδευτικός Υπουργός με μια ξερή πρόταση “Τάγματα Εθνοφυλακής δε θα παρελάσουν” τα εξηγεί όλα.

Κυρίως εξηγεί την προλεταριακή ιδεολογία του αλλά και την υπερεθνική άποψή του. Στον καιρό της Σοβιετικής Ένωσης όμως όλοι συμμετείχαν στις παρελάσεις. Εμείς γιατί κ. Υπουργέ; Μήπως επειδή εσείς είστε τόσο προοδευτικός και τόσο μπροστά από την εποχή σας; Ή μήπως οι Εθνοφύλακες κρύβουν φασιστικές ή άλλες αντίθετες με τις δικές σας ιδεολογίες;

Κατ’ αρχή να ρωτήσουμε τον Υπουργό αν ξέρει τι είναι οι Εθνοφύλακες, αν γνωρίζει την αποστολή τους, αν είναι ενήμερος για το ρόλο τους. Πιθανότατα όχι. Θα του το ψιθυρίσουμε λοιπόν στ’ αυτί για να το μάθει: Εν δυνάμει Εθνοφύλακες είναι όλοι οι Έλληνες πολίτες που έχουν υπηρετήσει τη θητεία τους. Βρίσκονται στην εφεδρεία και συχνά πυκνά καλούνται για μετεκπαιδεύσεις στα στρατόπεδα. Υπάρχουν δε στα νησιά μας και στον Έβρο πολλά τάγματα Εθνοφυλακής που εξασφαλίζουν την παλλαϊκή άμυνα. Καλό ε; Γιατί λοιπόν αγαπητέ σύντροφε να μην παρελάσουν οι Εθνοφύλακες; Καμιά καλή ιδέα;

Να σου πούμε εμείς λοιπόν γιατί το εξέδωσες το “ανακοινωθέν”. Μάλλον γιατί έχεις μπερδέψει τον πατριωτισμό με τις πολιτικές ιδεολογίες και ιδεοληψίες. Μ’ αυτόν τον τρόπο παραχωρείς την έννοια του πατριωτισμού στα εθνικιστικά μορφώματα και στα φασιστικά στοιχεία, τους κάνεις καλό δηλαδή πολιτικά. Αυτό επιθυμείς να πετύχεις; Ο πατριώτης είναι εκείνος που αγαπάει την πατρίδα του και τη βάζει πάνω απ’ όλα. Και πως ορίζεται η πατρίδα αγαπητέ Υπουργέ;

Η Πατρίδα είναι ο τόπος που γεννιέσαι, που μεγαλώνεις, που ζεις και αναπνέεις. Η Πατρίδα είναι η ιστορία και οι παραδόσεις αυτού του τόπου, οι άνθρωποι του, τα προτερήματα και τα ελαττώματά τους, ο ήλιος του τόπου αυτού, οι χαρές και λύπες που σου δίνει. Ορίζεται επίσης η πατρίδα ως ο πόθος του μετανάστη να αντικρίσει το πατρικό του σπίτι. Πατρίδα είναι να βλέπει κάποιος το σύμβολο ενός κράτους ν’ ανεμίζει στον ουρανό του. Πατρίδα είναι οι συγγενείς και οι φίλοι του που ζουν στον τόπο αυτό.

Θεωρούμε πως ο ορισμός της πατρίδας είναι πλήρης και μαθηματικά και συναισθηματικά. Και οι Εθνοφύλακες είναι μέρος της πατρίδας. Είναι εκείνοι που το 1940 έτρεχαν στους δρόμους και χαίρονταν που θα υπερασπίσουν την ελευθερία και τα σπίτια του. Ακόμα κι εκείνη τη λειψή ελευθερία που τους είχε απομείνει από τη δικτατορία του Μετάξα, που κι αυτός ήταν πατριώτης, όσο κι αν δεν συμφωνείς κ. Υπουργέ μ’ αυτό.

Αλλά πραγματικά ήθελα να ‘ξερα ποιος σε συμβούλευσε και για ποιο λόγο να μην επιτρέψεις την παρέλαση στους Εθνοφύλακες. Γιατί εκτός από το ότι είναι ημίβλακας αυτός ο σύμβουλος σε βλάπτει και πολιτικά αλλά κυρίως βλάπτει την πατρίδα. Αν πάλι το έκανες μόνος σου τότε χρειάζεσαι σύμβουλο για θέματα στρατιωτικά. Έχετε πολλούς στο ΣΥΡΙΖΑ, ας ρώταγες το στρατηγό τον Τόσκα ή το στρατηγό Νζτιμάνη. Θα σου έλεγαν κι αυτοί τι είναι οι Εθνοφύλακες.

Ένα ΓΕΣ ολόκληρο προσπαθεί εδώ και κάμποσο καιρό να τους φέρει στις Μονάδες Εθνοφυλακής και να τους εμφυσήσει το πατριωτικό πνεύμα. Κι έρχονται οι άνθρωποι, αφήνουν τις δουλειές τους και τις υποχρεώσεις τους και πάνε να εκπαιδευτούν κάποιες Κυριακές. Δεν έχουν κομματική ταυτότητα αλλά μόνο την αστυνομική τους. Και θεωρούν τιμή να παρελάσουν με τη στολή του στρατιώτη, είναι ύψιστο δικαίωμα του Έλληνα πολίτη να τη φοράει αυτή τη στολή.

Και καλά τώρα εσύ είσαι προοδευτικός κ. Υπουργέ να πούμε και οι παρελάσεις είναι αναχρονιστικές εκδηλώσεις. Τον κόσμο που πάει και τις βλέπει τον ρώτησες, το πατριωτικό φρόνημα και το αίσθημα ασφαλείας που νιώθουν οι Έλληνες το έβαλες κατά νου; Είναι όλοι αυτοί συντηρητικοί; Ή μήπως έχεις εσύ και το κόμμα σου μονάχα αυτό το προσόν του προοδευτικού; Γιατί αν το πιστεύεις αυτό τότε μάλλον η αριστερή νοοτροπία σου αγγίζει τα όρια του φασισμού, πράγμα που δε νομίζω πως θα ήθελες ν’ ακούσεις για τον εαυτό σου.

Υπάρχει πάντα η δυνατότητα να πει κάποιος “συγνώμη, λάθος”, είναι προτέρημα των προοδευτικών ανθρώπων με ανοιχτούς ορίζοντες. Θέλεις να σε κατατάξει η κοινωνία σ’ αυτούς;

Πάρτο πίσω κ. Υπουργέ και κάνε και τον Τσεκουράτο να πάει να δει την παρέλαση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ