Στρατιωτικός Συνδικαλισμός, ποια κομπανία θα κερδίσει;

Η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του ΥΠΕΘΑ ήρθε να “βάλει στη θέση τους” τα πράγματα αναφορικά με το συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις. Το γελοίο του πράγματος είναι πως παίρνει το μέρος του ενός εκ των δύο συνδικαλιστικών φορέων με τρόπο ιδιαίτερα απροκάλυπτο. Ο αγαπητός Συνταγματάρχης Τσουκαράκης μπορεί να είναι περήφανος για το έργο του και τη δικαίωση του αγώνα του. Το ερώτημα είναι σαφές πλέον: Ποια κομπανία θα κερδίσει;

Είναι σαφές πως μετά τα δικαστήρια, ήρθε ο νομοθέτης να κανονίσει τις δουλειές και να βάλει τέλος στις κόντρες. Για τους αδαείς να πούμε πως η ΠΟΕΣ (Πανελλήνια Ένωση Ενώσεων Στρατιωτικών) και η ΠΟΜΕΝΣ (Πανελλήνια Ένωση Ενώσεων Στρατιωτικών κι αυτή) ερίζουν για το ποιά εκπροσωπεί τους εν ενεργεία στρατιωτικούς. Θα λέγαμε καμία από τις δύο καθότι και οι δύο μαζί δε μαζεύουν 2-3 πούλμαν για να πάνε εκδρομή.

Παρά το γεγονός αυτό όμως, φαίνεται πως η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ αγαπάει την ΠΟΕΣ περισσότερο από την ΠΟΜΕΝΣ. Της κάνει όλα τα χατίρια και κυρίως την προστατεύει από τα κακά παιδιά. Άλλη δουλειά δεν έχουν οι εν ενεργεία στρατιωτικοί παρά ν’ ασχολούνται με το αν η ΠΟΕΣ ή η ΠΟΜΕΝΣ είναι ο φορέας που θα τους “εκπροσωπεί”. Εκεί που το χάνουν οι φίλοι συνδικαλιστές είναι πως τα πραγματικά προβλήματα δεν αφήνουν χώρο για τέτοιου είδους διαμάχες που εμπεριέχουν και κομματικό – προσωπικό όφελος (κ. Τσουκαράκης). Δεν έχουν επίσης κανένα ενδιαφέρον για τη δικαστική διαμάχη μεταξύ των συνδικαλιστών.

Ο εξαιρετικά υπεύθυνος και σοβαρός πολιτικός k. Θανάσης Δαβάκης σε σημερινό δελτίο τύπου υπενθυμίζει τη θέση του πως ο συνδικαλισμός θα έφερνε προβλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Και έχει απόλυτο δίκιο, οι εξελίξεις τον δικαίωσαν. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν ανάγκη το συνδικαλισμό, ούτε βέβαια τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τις κορώνες του. Ας πάει ο χριστιανός (ή ότι άλλο είναι τέλος πάντων) να αναλάβει κάποιον άλλο τομέα στη ΝΔ.

Δεν κάνουμε αβάντα σε κανέναν από εδώ. Αυτή η σκανδαλώδης ρύθμιση όμως για το συνδικαλισμό είναι εντελώς άστοχη και θα κάνει μεγάλη ζημιά. Δεν ξέρουμε πως θέλει να “ρευστοποιήσει” ο κ. Τσουκαράκης την παρουσία του στο ΥΠΕΘΑ αλλά ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος οφείλει να είναι πιο προσεκτικός σε ένα θέμα που έχει πάει στα δικαστήρια.

Έχει πλείστα όσα θέματα ν’ ασχοληθεί στο υπουργείο και δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο, κατά τη γνώμη μας, ν’ ασχοληθεί με τις κόντρες ΠΟΕΣ – ΠΟΜΕΝΣ. Ας τους αφήσει να τα βρούνε στα δικαστήρια ή στα μαρμαρένια αλώνια.

Όσο για τον μεσιέ Τσουκαράκη είναι κοντά στο να κάνει τ’ όνειρό του πραγματικότητα: να μπεί σε ψηφοδέλτιο. Όμως οι κακές γλώσσες λένε πως το ίδιο συμβαίνει και με κάτι παλικαράκια της ΠΟΜΕΝΣ (δεν αναφερόμαστε στον πρόεδρό της). Λόγω βιολογικών και κομματικών δεσμών που έχουν με υψηλόβαθμα στελέχη της κυοφορούμενης κεντροαριστεράς, έχουν πιθανότητες να βρουν θέση σε ψηφοδέλτια.

Ωραίος κόσμος αγγελικά πλασμένος στο “χακί” συνδικαλισμό. Κρίμα ρε παιδιά, μια δουλειά είπατε να κάνετε κι αυτή μισή. Κι άντε τώρα να τρέχει ο ΥΕΘΑ να σας σώσει. Σε λυκόφως τον βλέπω τον φωτισμό που διαθέτετε, και οι δύο πλευρές.

Ο Τσεκουράτος έχει κι άλλη πληροφόρηση σχετικά με το παρασκήνιο του νομοσχεδίου, επιφυλάσσεται στο μέλλον να τη δημοσιοποιήσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ