Στρατιωτικός συνδικαλισμός: Παρέμβαση-βόμβα από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Στρατιωτικός συνδικαλισμός: Παρέμβαση-βόμβα από τον Ναύαρχο Αποστολάκη! Βάζει στη θέση τους όσους επιχειρούν να προκαλέσουν εντυπώσεις

 

 

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης βάζει τα πράγματα στη θέση τους και με έγγραφό του που δημοσιεύει αποκλειστικά σήμερα το ArmyNow.gr  ενημερώνει τα Γενικά Επιτελεία να μην παρασύρονται από τις Κασσάνδρες του στρατιωτικού συνδικαλισμού και να ακολουθήσουν όσα ο νόμος ορίζει!

Πιο συγκεκριμένα, ο Ναύαρχος Αποστολάκης με αφορμή έγγραφα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών ΠΟΜΕΝΣ, (η οποία είναι το μόνο συνδικαλιστικό σωματείο σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο), και της ΠΟΕΣ στην οποία ηγείται ο Ανέστης Τσουκαράκης, σύμβουλος του Πάνου Καμμένου, ζητάει από τα Γενικά Επιτελεία να μην προβούν σε ενέργειες μέχρι να διευθετηθεί το θέμα της νόμιμης εκπροσώπησης των στρατιωτικών.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έλαβε αυτή την απόφαση μετά από την επιστολή της ΠΟΜΕΝΣ, η οποία αναγγέλλει τη νόμιμη σύστασή της.

Στην πραγματικότητα το Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στηρίζει με την ενέργειά του την στάση που έχει τηρήσει η ΠΟΜΕΝΣ, η οποία έχει προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά της ΠΟΕΣ, η οποία λειτουργεί με βάση το νόμο περί εμπόρων και ελευθέρων επαγγελματιών.Παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν έχει συμμορφωθεί ακόμα στο νόμο για τον στρατιωτικό συνδικαλισμό που ψήφισε η κυβέρνηση και παρέχει στήριξη στο σωματείο που προεδρεύει ο σύμβουλός του, φαίνεται ότι τα Γενικά Επιτελεία, έχουν διάθεση να συμμορφωθούν στον νόμο και να μην αφήσουν οποιοδήποτε “κάνει φασαρία” στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης να επιβάλει παράνομες συμπεριφορές.

Ένα από τα πλέον σοβαρά θέματα ήταν όταν άτομα από το σωματείο που προστατεύει ο Πάνος Καμμένος, επιχείρησαν να παρευρεθούν στα συμβούλια μεταθέσεων!

Η ΠΟΜΕΝΣ είχε έγκαιρα ενημερώσει τα Γενικά Επιτελεία με επιστολή της.

Η επιστολή στάλθηκε προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος να ακυρωθούν τα συμβούλια, επειδή συμμετέχουν πρόσωπα μη εξουσιοδοτημένα, καθώς έχει δημοσιοποιηθεί η προσπάθεια του  σωματείου στο οποίο προεδρεύει ο σύμβουλος του Πάνου Καμμένου, να στείλει εκπροσώπους στα συμβούλια, παρά το γεγονός ότι ακόμα το σωματείο δεν είχε συμμορφωθεί με τον ισχύοντα νόμο.

Στην επιστολή η ΠΟΜΕΝΣ τόνιζε:

Είναι αυτονόητο ότι μέχρι τον ορισμό των νομίμων εκπροσώπων της Ομοσπονδίας μας, δεν είναι επιτρεπτή η συμμετοχή τρίτων προσώπων, τα οποία δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου.

Επισημαίνουμε τα ανωτέρω προκειμένου για την νόμιμη λειτουργία των συμβουλίων και την αποφυγή ενδεχόμενων ακυροτήτων των σχετικών αποφάσεών τους ή τον αδικαιολόγητο επηρεασμό της γνώμης των μελών τους από πρόσωπα μη δικαιούμενα συμμετοχής ούτε ως παρατηρητές.

 

Επιστολή προς κ. ΥΕΘΑ για σύσταση ΠΟΜΕΝΣ by Panellinia Omospondia Enoseon Stratiotikon on ScribdΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ