Συντάξεις στρατιωτικών: Πού είναι το λάθος (ΒΙΝΤΕΟ)

Συντάξεις στρατιωτικών: Την ανάγκη να δει η κυβέρνηση τα προβλήματα που δημιουργεί σε όλους τους Έλληνες με αφορμή τις χήρες στρατιωτικών τονίζουν οι ίδιοι οι Στρατιωτικοί.

Εκφράζοντας την αγωνία όλης της ελληνικής κοινωνίας για το πως θα ζήσουν οι χήρες που έχουν την …ατυχία να είναι 50 ετών ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΗΠ, καλεσμένος του τηλεοπτικού σταθμού ΒΗΜΑ με αφοπλιστική ειλικρίνια δήλωσε: «ποτέ δεν περιμέναμε πως θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αυτό δεν αφορά μόνο τους στρατιωτικούς, αφορά όλους τους υπαλλήλους και συνταξιούχους γενικότερα, αν έχουν την ατυχία να φύγουν νωρίς απο την ζωή και οι γυναίκες τους να είναι κάτω απο 55 χρονών, υπάρχουν 2 περιπτώσεις, κάτω απο 52 παίρνεις μειωμένη σύνταξη για 3 χρόνια και μετά κόβεται τελείως, 52 έως 55 την παίρνεις και μετά ξανά στα 67»

Απάντηση και στον Πετρόπουλο

Ο Γιώργος Θεοδώρου όμως μίλησε και για τις σκέψεις που έχουν όλες τις γυναίκες που στα 55 η κυβέρνηση τις καλεί να …πάνε να βρούν καμια δουλειά αφού τους κόβει την σύνταξη.

Όπως πολύ εύστοχα είπε απαντώντας στον Αναστάσιο Πετρόπουλο καμία γυναίκα στην εποχή μας δεν μπορεί να βρεί δουλειά στα 55 όταν δεν μπορούν να βρουν νέοι άνθρωποι.

Τι προβλέπει τελικά ο νόμος

Απο την κουβέντα δεν μπορούσε να λείψει η αναφορά και στις υπερωρίες που δεν πληρώνονται οι στρατιωτικοί. Μάλιστα η σχετική απάντηση του υπουργείου δόθηκε την μέρα που στο ίδιο υπουργείο, το Άμυνας, εγκρίθηκαν υπερωρίες για το πολιτικό προσωπικό.

Ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΗΠ θύμισε όμως πως ο νόμος προβλέπει  και συνολική διάρκεια εργασίας 40ωρών την εβδομάδα που δεν το τηρεί η κυβερνηση.

Δείτε όλη την συνέντευξη στην δημοσιογράφο Β. Στασινού για όλες τις εξελίξεις στα θέματα των στρατιωτικών το νέο μισθολόγιο που έρχεται και τις μειώσεις που θα φέρει, τις αλλαγες στο ασφαλιστικό και τις μειώσεις στις συντάξεις ακόμα και των ήδη συνταξιούχων.

Ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΗΠ μιλά για την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οικογένειες στρατιωτικών που μένουν ακόμα και χωρίς σύνταξη και αποκαλύπτει την απάντηση του ΥΠΕΘΑ για υπερωρίες αλλά και την διαρκή μάχη που δίνεται απο την Ενωση Στρατιωτικών Ηπείρου για να αποτρέψουν τα χειρότερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ