Στρατιωτική θητεία: Πώς ο Τσίπρας συνδέει το προσφυγικό με την θητεία

Στρατιωτική θητεία: Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τα κέντρα υποδοχής προσφύγων και αναφέρθηκε σε δημοκρατικούς και ανθρωπιστές αξιωματικούς.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο συνέδριο της νεολαίας του κόμματος του για όλα τα θέματα.

Φυσικά και για την στρατιωτική θητεία. Αλλά και για το προσφυγικό,  το οποίο δίνει όπως άφησε να φανεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για αξιοποίηση της εναλλακτικής θητείας.

Ο πρωθυπουργός είπε πως η κυβέρνηση του έδωσε την δυνατότητα πραγματοποίησης εναλλακτικής θητείας και στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και σχεδιάζει την μείωση της διάρκειάς της, ώστε να μην έχει τιμωρητικό, αλλά κοινωφελή χαρακτήρα, όπως ανέφερε.

Ο ίδιος μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε και στο προσφυγικό για το οποίο είπε σε σχέση με τις Ένοπλες Δυνάμεις:

 
 

«Και κάπου εδώ οφείλουμε να μιλήσουμε για την μεγάλη συμβολή του στρατού στην διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Γιατί ήταν τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας, αυτά που με τεράστια επάρκεια έστησαν κέντρα υποδοχής.

Και είναι πολλοί δημοκρατικοί και ανθρωπιστές αξιωματικοί αυτοί που διευθύνουν ακόμη τις ενέργειες και συμβάλουν στην συνύπαρξη των τοπικών κοινωνιών με τους πρόσφυγες που φιλοξενούν.

 
 

Και αυτό το πρόσωπο του στρατού, ένα πρόσωπο σύγχρονο και δημοκρατικό, είναι το πρόσωπο που επιθυμούμε και αξίζει να το επικροτούμε όταν το βλέπουμε».

Άφησε έτσι να φανεί πως πιθανότατα η πρώτη μείωση της εναλλακτικής θητείας ίσως να έρθει με την ανάθεση καθηκόντων σε hot-spot τα οποία όπως είναι γνωστό παρά το κόστος τους έχουν τεράστια προβλήματα.

 
ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ