Στρατιωτικοί γιατροί: Σε ποια πόλη ξέσπασε κόντρα; (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι στρατιωτικοί γιατροί προσφέρουν, κυρίως στους ακρίτες, όλα όσα δεν προσφέρει το υγειονομικό σύστημα της χώρας (παρά τα τεράστια ποσά που κοστίζει).

Η πραγματικότητα που θέλει το σύστημα Υγείας της χώρας να είναι σε κατάσταση διάλυσης η οποία κάθε ώρα χειροτερεύει είναι γνωστή σε όλους.

Όπως επίσης γνωστό είναι κυρίως στους ακρίτες, σε όλη την Ελλάδα, πώς η ιατρική τους περίθαλψη υπάρχει έστω και με προβλήματα σε κάποια ελάχιστα περιστατικά, γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις χωρίς κανένα κέρδος έχουν φορτωθεί και αυτό το βάρος.

Ασθενοφόρα αλλά και ελικόπτερα σε ρόλο ασθενοφόρου, οπλίτες που είναι οι γιατροί για τους ηλικιωμένους και όχι μόνο, ακρίτες, κλιμάκια που ταξιδεύουν σε όλη την χώρα είναι η σύγχρονη πραγματικότητα της χώρας.

Ποιος άλλωστε θα μπορούσε να ξεχάσει και τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού που τα περιμένουν στα νησιά με αγωνία οι κάτοικοι τους για να πάνε οι γιατροί των Ενόπλων Δυνάμεων και να τους εξετάσουν;

Αυτή η προσφορά όμως προκαλεί σε κάποιες περιπτώσεις και πολιτικές κόντρες.

Τι γίνεται στο Δροσερό

Η αποστολή γιατρών του Δ΄ΣΣ που με αυταπάρνηση προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες που βρίσκονται στο Δροσερό έχει προκαλέσει πολιτική κόντρα όπως προκύπτει απο ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΚΑΝΑΛΙ 6 ΞΑΝΘΗ υπάρχει διάσταση απόψεων στην τοπική κοινωνία για το αν η απόστολή των γιατρών ήρθε μετά απο ενέργειες του δήμου ή αν έγινε κατόπιν ενεργειών του υπουργείου.

Όπως αναφέρει στο κανάλι ο Γ. Χατζηθεοδώρου , γραμματέας της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή, αμφισβητώντας ευθέως την συμβολή του δήμου: «αυτό που εμείς γνωρίζουμε είναι πως υπήρξε μια πρωτοβουλία του υπουργεόυ Εθνικής Άμυνας την οποία βέβαια προφανώς έχει συζητήσει και ο διοικητής του Δ΄ΣΣ και νομίζω οτι ανταποκρίθηκε άμεσα σε αυτή την πρωτοβουλία που πήρε το υπουργείο.

Δεν ξέρω αν υπήρξε πρωτοβουλία του κυρίου δημάρχου στην πόλη μας αν και τα τελευταία δυο χρόνια που είναι δήμαρχος δεν είδαμε καμια πρωτοβουλία. Τώρα πως συμπίπτει αυτή η πρωτοβουλία του δημάρχου με την πρωτοβουλία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι πραγματικά…Ας το εξηγήσει ο κόσμος που το ακούει»

Ο ίδιος μάλιστα σε άλλο σημείο αναφέρει χαρακτηριστικά : «Νομίζω δεν έχει σημασία ποιος το έκανε πρώτος η όχι. Το οτι κάποιος προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί και να το χρησιμοποιήσει αυτό ως ενα πολιτικό εργαλείο είναι δικαίωμα του. Νομίζω οτι ο κόσμος καταλαβαίνει…»

Μακάρι βέβαια κάποια στιγμή να υπάρξει για την περιοχή και μια ανάλογη ανταπόκριση απο το υπουργείο Υγείας ωστε να μην χρειάζεται κανένας να ζητάει την βοήθεια των στρατιωτικών ιατρών που θα έπρεπε να στελεχώνουν τις στρατιωτικές δομές Υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ