Στρατιωτικοί – Στελέχη Σ.Α. : Αντιδράσεις για την …ταφή τους!

Στρατιωτικοί – Στελέχη Σ.Α.: Μια απόφαση για την ταφή τους προκάλεσε αντιδράσεις. Όπως φαίνεται τα προβλήματα δεν λύνονται ούτε όταν έρθει το…τέλος.

Η ταφή των στρατιωτικών και των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας προκαλεί σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ αντιδράσεις σε μια πόλη της χώρας μας.

Συγκεκριμένα στον Βόλο, όπου και όπως αναφέρει το ρεπορτάζ κατα την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης εγκρίθηκε από την πλειοψηφία του Δήμου η αλλαγή του κανονισμού των κοιμητηρίων για να επιτρέπεται η πραγματοποίηση ταφών και τις Κυριακές στο Κοιμητήριο του Κούκου.

Σε αυτή την τροποποίηση του κανονισμού πέρασε απο την πλειοψηφία στον Δήμο και η δωρεάν ταφή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας μαζί με άλλες ρυθμίσεις.

Η αντιπολίτευση όμως αντιδρά επειδή όπως λέει με αυτή την απόφαση υπάρχει άνιση μεταχείρηση των πολιτών. Άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν να υπάρχει μεν δωρεάν ταφή αλλά μόνο για όσους έπεσαν στο καθήκον.

Σημειώνεται πάντως πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ δωρεάν ταφή νεκρών και απαλλαγή τελών ενεργείται σε μια σειρά περιπτώσεων όπως για παράδειγμα  στην περίπτωση των διακομισθέντων από τα Ανατομικά ή Παθολογοανατομικά εργαστήρια των Ιατρικών Σχολών των Πανεπιστημίων, του Νοσοκομείου Βόλου και των εργαστηρίων των Ιατροδικαστικών Δημόσιων Υπηρεσιών ή στην περίπτωση ταφής αποβιωσάντων απόρων, κτλ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ