Οι στρατιωτικοί στηρίζουν απο την τσέπη τους τις Ε.Δ.

Οι στρατιωτικοί δίνουν κυριολεκτικά τα πάντα για την υπηρεσία τους. Και δίνουν και ένα παράδειγμα όχι με λόγια αλλά με πράξεις. Αν όσοι πρέπει το ακολουθήσουν πολλά θα γίνουν καλύτερα.

Δίνουν ατελείωτες ώρες πέρα απο το προβλεπόμενο ωράριο τους. Και μάλιστα τζάμπα.

Δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους ακόμα και σε υπηρεσίες που καμία σχέση δεν έχουν με την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων. Εννοείται χωρίς κέρδος.

Τώρα δίνουν και απο την τσέπη τους εξοπλισμό στην Υπηρεσία τους.

Η πιο πρόσφατη περίπτωση που έφτασε στα αυτιά μας αφορά την δωρεά ηλεκτρονικών υπολογιστών απο αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο.

Ειδικά στα Σώματα Ασφαλείας είναι γνωστό πως τακτικότατα στελέχη των Σ.Α. βάζουν λεφτά απο την τσέπη τους για να αποκτηθεί εξοπλισμός (για τα γραφεία) ή να συντηρηθεί εξοπλισμός (π.χ. οχήματα) της υπηρεσίας.

Αυτό που είναι καινούργιο είναι πως όπως όλα δείχνουν ζούμε κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό και περισσότερο σε ένα κράτος που βασίζεται στον…εθελοντισμό των λίγων αν και προφανώς με τα χρήματα που κοστίζει αν υπήρχε ορθολογική διαχείριση δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό.

Το γιατί όμως συμβαίνει αυτό το ξέρουμε όλοι.

Συμπέρασμα, αυτό που κυρίως δίνουν τα στελέχη των Ε.Δ. και των Σ.Α. είναι ένα καλό παράδειγμα. Δυστυχώς δεν φαίνεται να είναι πολλοί όσοι θέλουν να το ακολουθήσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ