Στρατιωτικοί: Να πει ο υπουργός ποιοί συμφώνησαν για τις συντάξεις

Άναψαν φωτιά όσα είπε ο Α. Πετρόπουλος. Οι Στρατιωτικοί θέλουν να μάθουν ποιοί συμφώνησαν για τις συντάξεις που αφορούν τις χήρες στρατιωτικών.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Η αναφορά του Α. Πετρόπουλου στην απάντηση του στον Θ. Δαβάκη στην ερώτηση για τις συντάξεις που χάνουν οι χήρες στρατιωτικών πως δηλαδή έχει συζητήσει με ομοσπονδίες στρατιωτικών και πως έχει τιμηθεί και με βραβείο ανάβει φωτιά.

Χαρακτηριστικά ο Α. Πετρόπουλος είπε στον Θ Δαβάκη: «κ. Δαβάκη αν έτσι ήταν όπως τα λέτε εγώ δεν θα είχα τιμηθεί με έπαινο απο την ομοσπονδία των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και όλων των Σωμάτων Ασφαλείας που έγινε παραμονές Χριστουγέννων στην Λέσχη Αξιωματικών εδώ δίπλα. Και μου απονεμήθη αυτή η τιμή για τον τρόπο που αντιμετώπισα, με την ευαισθησία που οφείλαμε να δούμε τα θέματα όλα αυτά στα οποία αναφέρεστε. Και εκεί είχα και την ευκαιρία να συζητήσω λεπτομερώς με όλους τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων απο όλα τα σώματα και στηρίζουν την προσπάθεια μας να συνεχίσουμε να δίνουμε αυτή την βάση που υποστηρίζει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για όλους»

Οι Στρατιωτικοί της ΠΟΣ, όπως έχει γράψει το ArmyNow.net πράγματι έχουν βραβεύσει τον υπουργό μαζί με άλλους αλλά για άσχετο θέμα. Νιώθουν λοιπόν πως αυτή η αναφορά τους αδικεί και περνάνε στην αντεπίθεση ζητώντας εξηγήσεις και λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καλούμε τον Υφυπουργό Εργασίας Αναστάσιο Πετρόπουλο,  να λάβει θέση για το ποια Ομοσπονδία συμφώνησε  στις διατάξεις περί συντάξεων χηρείας του Ν. 4387/2016, καθόσον θίγει όχι μόνο την Ομοσπονδία, αλλά και κάθε έννοια αλήθειας και ορθολογισμού».

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ:Χήρες στρατιωτικών: Μπορούν να δουλέψουν λέει η κυβέρνηση

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘ.  76 

     Με αφορμή την απάντηση του Υφυπουργού  Εργασίας Αναστασίου Πετρόπουλου σε ερώτηση του Βουλευτού της ΝΔ Αθανασίου Δαβάκη, που αφορούσε στις συντάξεις θανάτου και ειδικά περί χηρείας (άρθρου 12 του Ν. 4387/2016), αλλά και δημοσιεύματα που επιδιώκουν τεχνηέντως να εμπλέξουν Ομοσπονδίες Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας περί δήθεν αποδοχής του, η ΠΟΣ δηλώνει απερίφραστα:

  • Από την πρώτη στιγμή που κατατέθηκε το σχέδιο νόμου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, διατύπωσε κάθετα και με σαφήνεια την αντίθεσή της σε αυτή τη ρύθμιση στις επιτροπές της Βουλής, όπου είχε προσκληθεί ο Πρόεδρος της ΠΟΣ, για να εκθέσει τις απόψεις της Ομοσπονδίας επί του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου και ουδέποτε διατύπωσε διαφορετική άποψη. Η ξεκάθαρη αυτή θέση αποτυπώνεται με σαφήνεια στα πρακτικά της Βουλής και στο οπτικό-ακουστικό υλικό των Κοινοβουλευτικών επιτροπών. ΕΔΩ το σχετικό απόσπασμα από τη Βουλή. 
  • Σε σχετικές συναντήσεις, διατύπωνε πάντα την πρόταση τροποποίησης της υπόψη ρύθμισης, ειδικά για τα Στελέχη των ΕΔ (αλλά και των Σ.Α.) με συγκεκριμένη επιχειρηματολογία (αδυναμία εργασίας συζύγων στον ιδιωτικό τομέα σε ποσοστό άνω του 55% λόγω μεταθέσεων, σημαντικό ποσοστό θνησιμότητας στρατιωτικών για ηλικίες μέχρι τα 58 έτη, που κατά βάση οι σύζυγοι είναι μικρότεροι από 50-52 ετών κλπ). Σχετική μνεία έγινε στις ανακοινώσεις υπ’ αριθ. 66 και 68 της ΠΟΣ.
  • Πάντα προέβαλε τις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας και επικινδυνότητας του στρατιωτικού περιβάλλοντος, απαιτώντας αντίστοιχη αντιμετώπιση.
  • Ο Υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος, όπως και άλλα στελέχη των Υπουργείων Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Εργασίας, με τα οποία συνεργάσθηκε κατά καιρούς η Ομοσπονδία, πράγματι τιμήθηκαν, διότι αποδέχθηκαν, αλλά και υλοποίησαν προτάσεις της, που το αποτέλεσμά τους είχε θετικό αντίκτυπο, όχι μόνο στα εν αποστρατεία και εν ενεργεία στελέχη των ΕΔ και ΣΑ (πχ χρόνος ένταξης στο νέο νόμο, αποφυγή προσωπικής διαφοράς, συντάξιμα έτη κλπ), αλλά μερικές από αυτές και σε όλους τους συνταξιούχους, όπως συνέβη πρόσφατα με τον υπολογισμό της κράτησης για την περίθαλψη. Σε καμία περίπτωση όμως ΔΕΝ τιμήθηκαν για το άρθρο 12  του Ν. 4387/2016, που αφορά την χηρεία!! Αν είναι δυνατόν !!

Καλούμε τον Υφυπουργό Εργασίας Αναστάσιο Πετρόπουλο,  να λάβει θέση για το ποια Ομοσπονδία συμφώνησε  στις διατάξεις περί συντάξεων χηρείας του Ν. 4387/2016, καθόσον θίγει όχι μόνο την Ομοσπονδία, αλλά και κάθε έννοια αλήθειας και ορθολογισμού.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο  ΑΝΑΠΛ.  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νικολόπουλος Βασίλειος                                                         Ταραντίλης Δημήτριος

Ταξίαρχος  εα                                                              Συνταγματάρχης  εα

 

Είναι προφανές πως η κόντρα μόλις τωρα ξεκινά και τα επεισοδια που θα δούμε θα είναι πολλά αφού το θέμα «καίει» όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και οχι μονο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: «Πάλεψα με τον καρκίνο του άντρα μου, τώρα με τον νόμο» (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ