Σε ποιο στρατόπεδο εντοπίστηκαν οι στρατιώτες με τον αλβανικό αετό;

Σε κέντρο νεοσυλλέκτων εντοπίστηκαν σύμφωνα με το ΓΕΣ οι στρατιώτες που φωτογραφήθηκαν σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό με τα χέρια τους!

Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από τη στιγμή που κυκλοφόρησε στα Μέσα ενημέρωσης η φωτογραφία στρατιωτών με ελληνική στολή παραλλαγής να σχηματίζουν με τα χέρια τους κάτι σαν πεταλούδα ή αετό, που πολλοί ανέφεραν ότι παραπέμπει στον αλβανικό αετό, γεγονός που θα συνιστούσε πρόκληση!

Το ΓΕΣ αμέσως κινητοποιήθηκε για να εντοπίσει τους υπαίτιους 20χρονους που φωτογραφήθηκαν με αυτό τον τρόπο. Και το κατάφερε, σύμφωνα με ενημέρωση που έστειλε την Κυριακή το απόγευμα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ συνταγματάρχης Νικόλαος Φανιός.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Αλβανικός αετός: Τι συμβολίζει και γιατί είναι σύμβολο εθνικισμού


 

Στην ενημέρωση που έστειλε το απόγευμα στους δημοσιογράφους, υποστηρίζει ότι οι στρατιώτες σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού και αναφέρει

Αναφορικά με την ανάρτηση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που απεικονίζει Στρατιώτες να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού, ενημερώνουμε τα ακόλουθα:

1. Άμεσα κινήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Στρατού και εντοπίσθηκαν οι Στρατιώτες. Πρόκειται για Νεοσύλλεκτους που παρουσιάσθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων (Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου).

2. Η ενέργεια αυτή θα διερευνηθεί περαιτέρω, ενώ θα ληφθεί υπόψη τόσο κατά την απόδοση των ειδικοτήτων, όσο και κατά τις προσεχείς τοποθετήσεις τους στις Μονάδες Εκστρατείας.

3. Συναφώς διερευνώνται διοικητικές ευθύνες.

2/39 Σύνταγµα Ευζώνων”Σχης Καραχρήστος”

Ιστορικά Στοιχεία:
α. Συγκροτήθηκε την 23η ∆εκεµβρίου 1913 στο Μεσολόγγι.
β. Στις 25 Απριλίου 1918 µεταφέρθηκε στην περιοχή Πρεσπών, όπου µετείχε στις επιχειρήσεις κατά των Γερµανοβουλγάρων, υπό την III ΜΠ.
γ. Τον Αύγουστο του 1920 µεταφέρθηκε στην ΣΜΥΡΝΗ και συµµετείχε σε όλες τις επιχειρήσεις υπό την III ΜΠ, µέχρι το 1923.
δ. Την 28η Οκτωβρίου 1940 κινήθηκε στην περιοχή ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ υπό την VIII ΜΠ και συµµετείχε στις επιχειρήσεις του Ελληνοϊταλικού πολέµου.
ε. Την 2 ∆εκεµβρίου 1950 συγκροτήθηκε το ΚΕΝ Μεσολογγίου το οποίο µετονοµάστηκε την 31 Αυγούστου 1965 σε 12ο ΣΠ και την 26 Ιουνίου 1978, σε 2/39 ΣΠ.
στ. Με απόφαση του ανωτάτου στρατιωτικού συµβουλίου την 26 Σεπ 2000 µετονοµάσθηκε σε 2/39 ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΥΖΩΝΩΝ ’’ΣΧΗΣ ΚΑΡΑΧΡΗΣΤΟΣ’’. 

Το 2/39 Σύνταγµα Ευζώνων ’’ΣΧΗΣ ΚΑΡΑΧΡΗΣΤΟΣ’’ έλαβε την ονοµασία του από τον ∆κτή του Συντάγµατος, Συνταγµατάρχη Καραχρήστο Βλάσιο, ο οποίος στις 20 Αυγούστου του 1921, στη µάχη στο ύψωµα Καρα-Kουγιού, σκοτώθηκε ηρωικά µαχόµενος, επικεφαλής του Συντάγµατος Ευζώνων και σήµερα λειτουργεί ως ΚΕΝ επιπέδου Συντάγµατος.
Η Πολεµική Σηµαία του Συντάγµατος έχει παρασηµοφορηθεί τρεις φορές.
∆ύο φορές έχει τιµηθεί µε τον Ταξιάρχη του Αριστείου Ανδρείας και µία φορά µε το Γαλλικό Πολεµικό Σταυρό:
Πρώτη φορά µε τον Ταξιάρχη του Αριστείου Ανδρείας για τη δράση του Συντάγµατος στον Α’ Παγκόσµιο Πόλεµο στο Μακεδονικό Μέτωπο (ΦΕΚ αρ 163/17 Ιουλίου 1921 σελ 5). Αψευδείς µάρτυρες αυτής το Μνηµείο Πέσόντων στο Πιρότ και το πέρασµα του από τη Σόφια πρωτεύουσα της Βουλγαρίας.

Με το Γαλλικό Πολεµικό Σταυρό επίσης για τη δράση του Συντάγµατος στον Α’ Παγκόσµιο Πόλεµο στο Μακεδονικό Μέτωπο ως επιστέγασµα των ηρωικών του πράξεων, µεταξύ των τριών µόνον Συνταγµάτων(επί συνόλου 20) που συµµετείχαν στο Μακεδονικό Μέτωπο από την «Παλαιά Ελλάδα» :

Την δεύτερη φορά µε τον Ταξιάρχη του Αριστείου Ανδρείας και τρίτη συνολικά φορά, παρασηµοφορήθηκε για τη δράση του στη Μικρασιατική εκστρατεία.
Συγκεκριµένα για την πολύνεκρη µάχη του Αβγκίν της Προύσας (Μάρτιος 1921) όπου σε ένα 48ωρο έπεσαν ηρωικώς µαχόµενοι στην πρώτη γραµµή δύο ∆ιοικητές του Συντάγµατος και δύο τραυµατίστηκαν.

Ακολούθησε η περίφηµη µάχη του Καρά-Κουγιού (Αύγουστος 1921) όπου έπεσε επικεφαλής των ανδρών του ο γενναίος ∆ιοικητής του Συντάγµατος Συνταγµατάρχης Καραχρήστος Βλάσιος, από τους Χαλκιόπουλους Βάλτου Αιτ/νίας του οποίου το όνοµα τιµής ένεκεν φέρει το Σύνταγµα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ