Στρατόπεδο Παύλου Μελά: «Πόλεμος» για τα διαμερίσματα

«Χάσαμε» το στρατόπεδο Παύλου Μελά λένε οι απόστρατοι και ετοιμάζουν αντεπίθεση για τα συμφέροντα τους αλλά και των εν ενεργεία Στελεχών.

Οι απόστρατοι αισθάνονται αδικημένοι απο την νέα συμφωνία της κυβέρνησης για το στρατόπεδο Παύλου Μελά και ζητάνε να επανέλθει η συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ο λόγος που νιώθουν πως με την συμφωνία των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χάνουν, είναι οτι τελικά έναντι του στρατοπέδου οι Ένοπλες Δυνάμεις θα πάρουν ελάχιστα διαμερίσματα αντί για την παραχώρηση των 52.360 τ.μ. από τα οποία 27.000 τ.μ. (κοινόχρηστοι χώροι, αλσύλλια ,πλατείες) και 25.000 τ.μ. οικοδομήσιμων, για κατασκευή οικιών προς όφελος των στελεχών που προέβλεπε η συμφωνία του 2014.

Σε μια τελευταία προσπάθεια να ανατρέψουν την συμφωνία ετοιμάζουν κινητοποιήσεις και μπαράζ επαφών!

Δείτε την ανακοίνωση – «φωτιά» της ΕΑΑΣ για το στρατόπεδο Παύλου Μελά

Σχετικά με την παραχώρηση του Στρατοπέδου ¨ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ¨

Φέρεται σε γνώση των μελών της Ε.Α.Α.Σ., σχετικά με την παραχώρηση του Στρατοπέδου ¨ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ¨, ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ, στον ομώνυμο Δήμο  τα παρακάτω:

  1. Στις 8 Μαρτίου 2017 ανακοινώθηκε από τον κ. Πρωθυπουργό και τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας η παραχώρηση του Στρατοπέδου ¨ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΆ¨ εκτάσεως 336.000 τ.μ. στον ομώνυμο Δήμο  και ότι σαν αντάλλαγμα και αναγνώριση των Ενόπλων δυνάμεων, θα παραχωρηθούν από το Δήμο 83 διαμερίσματα που θα φιλοξενήσουν οικογένειες στελεχών των Ε.Δ., σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία¨.
  2. Μέχρι και σήμερα στη επίσημη ιστοσελίδα του ΤΕΘΑ, είναι αναρτημένο το σχετικό με το θέμα Πρακτικό  υπ΄αριθ΄ 6/20 Αυγ. 2014 της Διοικητικής Επιτροπής του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, χωρίς να υπάρχει νεότερο με το υπόψη θέμα, όπου μεταξύ άλλων αναγράφεται ¨να ενταχθεί στο σχέδιο έκταση 52.360 τ.μ. ( εκ του Στρδου), προς πολεοδόμηση επ΄ ωφελεία του ΤΕΘΑ.

Επειδή απ’ τα παραπάνω συμπεραίνεται διαφοροποίηση της πάγιας θέσης του ΤΕΘΑ, από τα ανακοινωθέντα που αφορά στα 83 διαμερίσματα που ανακοινώθηκε ότι παραχωρούνται απ’ τον Δήμο διάσπαρτα, αντί  της έκτασης των 52.360  τ.μ. που προβλεπόταν και προκειμένου να διασφαλιστούν  τα συμφέροντα του ΤΕΘΑ αλλά και των στελεχών ε.ε. και ε.α. του Στρατού Ξηράς, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού:

  1. Εμμένει στη θεσμοθετημένη μέχρι πριν την τελευταία ανακοίνωση της 8ης Μαρ. 2017, παραχώρηση των 52.360 τ.μ. από τα οποία 27.000 τ.μ. (κοινόχρηστοι χώροι, αλσύλλια ,πλατείες) και 25.000 τ.μ. οικοδομήσιμων, για κατασκευή οικιών προς όφελος των στελεχών.
  2. Παρακολουθεί και προγραμματίζει για το υπόψη θέμα:

  α. Συνάντηση με τον κ. ΥΕΘΑ.

  β. Άμεση ενημέρωση του Δ.Σ./ Ε.Α.Α.Σ. από τον Δντή του ΤΕΘΑ.

  γ. Ενημέρωση του κ. Α/ΓΕΣ απ’ το Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ., που πραγματοποιήθηκε κατά τη συνάντηση της 20ης Μαρτίου2017.

  δ. Άμεση ενημέρωση του Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ. απ’ τον Δντή της ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ.

  ε. Ενημέρωση του Συντονιστικού Συμβουλίου των Ε.Α.Α  για συντονισμό ενεργειών.

στ. Ανάρτηση των ανωτέρω στην ιστοσελίδα της Ε.Α.Α.Σ. και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και την εφημερίδα ‘’ΕΗ’’ της Ένωσης.

Η ΕΑΑΣ στηρίζει το πρόγραμμα του ΥΠΕΘΑ για χρήση χώρων προς όφελος του προσωπικού, στη βάση της εξυπηρέτησης και ικανοποίησης της οφειλόμενης  διαβίωσης  των ε.ε. συναδέλφων, για την απόδοσή τους στην επαύξηση της μαχητικής τους ισχύος επ’ ωφελεία της Πατρίδας μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ