Στρατόπεδο Παύλου Μελά: Να αντιδρούν ή να μην αντιδρούν οι απόστρατοι;

Μεγάλη κούβεντα για το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά ανοίγει με τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός σχετικά με τους απόστρατους που αντιδρούν στην παραχώρηση του.

Υπάρχει σημείο στο οποίο κόβεται ο ομφάλιος λώρος των αποστράτων με τις Ένοπλες Δυνάμεις;

Το θέμα δεν είναι καινούργιο και η πάγια θέση των αποστράτων είναι πως όσο ζούνε αποτελούν ενεργό κομμάτι της στρατιωτικής οικογένειας.

Απο την άλλη ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημητρης Βίτσας δείχνει να μην συμμερίζεται πλήρως αυτή την άποψη.

Αφορμή στάθηκαν οι αντιδράσεις αποστράτων για την παραχώρηση του πρώην Στρατοπέδου Παύλου Μελά στην τοπική αυτοδιοίκηση για να γίνει πάρκο.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις αποστράτων ο Δημήτρης Βίτσας είπε:«Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να υπάρχει μια θα έλεγα ανησυχία, πρώτα και κύρια στους ενεργούς και θέλω να πώ οτι συνήθως κάτι τέτοιες ανησυχίες βγαίνουνε απο κομμάτι αποστράτων, κομμάτι αποστράτων οι οποίοι δεν έχουνε και καμία σχέση με το αντικείμενο.

Δεν θα πάνε να μείνουνε αυτοί δηλαδή εκεί (σσ εννοεί στα διαμερίσματα που θα δωθούν σε αντάλλαγμα) να το ξεκαθαρίσουμε. Αλλα υπάρχει μια σχέση οτι αφού περάσαμε και γίναμε απόστρατοι, κάποιοι να θεωρούν οτι υπάρχει και μια ιστορική ιδιοκτησία που νομίζω δεν είναι σωστή.

Εγώ έχω πει, καταλαβαίνω και εγώ τους πάντες και ιδιαίτερα τους απόστρατους αλλά η γνώμη που κυριαρχει στην δική μου την σκέψη είναι απ΄τους εν ενεργεία. Να είμαστε συννενοημένοι για να είμαστε και, πως το λένε;, και φίλοι. Να είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό το πράγμα».

Η τοποθέτηση του Δ. Βίτσα προκαλεί αυτονόητα το ερώτημα που οριοθετεί η κυβέρνηση την δυνατότητα παρέμβασης των αποστράτων;

Ενώ φυσικά επειδή αφήνεται η αίσθηση οτι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας πριν προχωρήσει στην παραχώρηση πήρε και την άποψη των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, κάτι που μέχρι σήμερα δεν είχε ανακοινωθεί, θα είχε σίγουρα νόημα να πεί το υπουργείο Άμυνας πότε συμβουλεύτηκε εν ενεργεία στελέχη για το στρατόπεδο Παύλου Μελά;

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ