Στρατόπεδο Παύλου Μελά: Κεραυνοί Δαβάκη για τη σύμβαση!

Στρατόπεδο Παύλου Μελά: Στη Βουλή φέρνει το θέμα της παραχώρησής του για 99 χρόνια έναντι λίγων διαμερισμάτων, ο πρώην υφυπουργός Θανάσης Δαβάκης


 

Την κατάθεση της συμβάσεως παραχώρησης του στρατοπέδου «Παύλου Μελά» ζήτησε σήμερα από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης μετά τις σχετικές ανακοινώσεις του κ. Πρωθυπουργού και του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας στη Θεσσαλονίκη. 

Στην σχετική ερώτηση ο κ. Δαβάκης επισημαίνει πως τα διαμερίσματα που θα δοθούν ως αντάλλαγμα είναι διάσπαρτα και ζητά να καταθετεί η σχετική σύμβαση στη Βουλή.

Δείτε το πλήρες κείμενο της ερώτησης

ΠΡΟΣ τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΘΕΜΑ: Παραχώρηση στρατοπέδου «Παύλου Μελά».

Οι πρόσφατες (8.3.17) δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού και του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας στη Θεσσαλονίκη, σχετικά με την παραχώρηση του στρατοπέδου «Παύλου Μελά» στον ομώνυμο Δήμο, δημιουργούν την εντύπωση ότι έχουν υπάρξει σημαντικές αλλαγές στους όρους παραχώρησης που διατυπώθηκαν στην αρχική απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, η οποία είχε ληφθεί στις 20 Αυγούστου 2014.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις αυτές, το Στρατόπεδο «Παύλου Μελά» παραχωρείται σε φορείς της Θεσσαλονίκης, για το σύνολο της έκτασης και για ενενήντα (99) έτη. Το αντάλλαγμα για το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) είναι ογδόντα τρία (83) διάσπαρτα διαμερίσματα του Δήμου «Παύλου Μελά», παρότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Καμμένος δεσμεύτηκε, στην Βουλή των Ελλήνων, για εκατό (100) διαμερίσματα.

Δεδομένου ότι η προηγούμενη συμφωνία της Κυβέρνησης το 2014, είχε χαρακτηριστεί αμοιβαία επωφελής για  όλους τούς εμπλεκομένους φορείς και υπερκάλυπτε ποσοτικά και ποιοτικά τα συμφέροντα τόσο για το κοινωνικό σύνολο – υπό την ευρύτερη έννοια – όσο και για την Στρατιωτική Υπηρεσία, κρίνεται σκόπιμο και προκειμένου να ενημερωθεί η Εθνική Αντιπροσωπεία, να ζητηθεί η κατάθεση του πλήρους κειμένου της νέας συμφωνίας παραχώρησης, ώστε να καταστεί δυνατή η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σχετικά με την προσέγγιση της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ στο ζήτημα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΑΙΤΟΥΜΑΙ

την κατάθεση της σύμβασης παραχώρησης του στρατοπέδου «Παύλου Μελά».

Ο Αιτών βουλευτής

 

Αθανάσιος Π. Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ