Στρατός: Σε ρόλο…Εθνικού Συστήματος Υγειας

Ο στρατός σηκώνει και το βάρος της ιατρικής περίθαλψης των κατοίκων της χώρας εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων.

Δεν είναι μόνο οι συνεχείς αεροδιακομιδές ασθενών με τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού που «συνδέουν» τον στρατό με το σύστημα υγείας της χώρας. Στην πλάτη του Γενικού Επιτελείου Στρατού πέφτει το βάρος να βρει και γιατρούς που θα στελεχώσουν τα ιατρεία όλης της χώρας και θα περιθάλψουν τους κατοίκους της πατρίδας μας οι οποίοι αλλιώς θα ήταν στο έλεος του Θεού.

Οι δραστηριότητες Κοινωνικής Προσφοράς του Στρατού Ξηράς που ανακοινώθηκαν απο το ΓΕΣ και αφορούν στους τομείς της Υγείας και της Περίθαλψης, για το τέταρτο τρίμηνο του έτους 2016, έχουν ως ακολούθως:

1. Στο πλαίσιο προληπτικής ιατρικής, διατέθηκε στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και κινητά ιατρεία του Στρατού Ξηράς, για εξέταση και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κατοίκων ορεινών περιοχών και νήσων της επικράτειας. Εξετάσθηκαν συνολικά 1.036 κάτοικοι.
2. Πραγματοποιήθηκαν αεροδιακομιδές 33 ασθενών με ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού. Συνολική διάρκεια πτήσεων, 65 ώρες και 35 λεπτά.
3. Συγκεντρώθηκαν 1.369 φιάλες αίματος, από εθελοντικές αιμοδοσίες στρατιωτικού προσωπικού.
4. Διατέθηκε ασθενοφόρο της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, στο Δήμο Πωγωνίου Ιωαννίνων, για διακομιδή ιδιωτών ασθενών στο νοσοκομείο Ιωαννίνων.
5. Διατέθηκε ασθενοφόρο της 80 ΑΔΤΕ, για διακομιδή ιδιωτών ασθενών στο νοσοκομείο Κω .
6. Διατέθηκαν Αξιωματικοί Υγειονομικού της 79 ΑΔΤΕ, για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης στους κατοίκους του Αγαθονησίου.
7. Διατέθηκε οπλίτης ιατρός της 95 ΑΔΤΕ, για την υγειονομική περίθαλψη κατοίκων της Τήλου.
8. Διατέθηκε οπλίτης βοηθός μικροβιολόγου εργαστηρίου της 95 ΑΔΤΕ, στο νοσοκομείο Ρόδου.
9. Διατέθηκε οπλίτης οδοντίατρος της 95 ΑΔΤΕ, στο πολυδύναμο ιατρείο Μεγίστης.
10. Διατέθηκαν Αξιωματικοί Υγειονομικού ειδικότητας Ψυχιάτρου, Παθολόγου και Αγγειοχειρουργού της 79 ΑΔΤΕ, στο νοσοκομείο Σάμου.
11. Διατέθηκε Στρατιωτικός Ιατρός της 80 ΑΔΤΕ, για πραγματοποίηση ιατρικών εξετάσεων σε κατοίκους της Ψερίμου.
12. Διατέθηκε Στρατιωτικός Ιατρός της 80 ΑΔΤΕ (588 Μ/Κ ΤΕ), για πραγματοποίηση ιατρικών εξετάσεων σε κατοίκους των Αρκιών.
13. Πραγματοποιήθηκε σεμινάριο Κέντρου Πρόληψης Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών ΟΚΑΝΑ Χίου, σε οπλίτες της 96 ΑΔΤΕ.
14. Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των οπλιτών ιατρών στις Διαπόντιους νήσους (Μαθράκι, Ερείκουσα, Οθωνοί).

Το μόνο που μένει να αναρωτηθεί κανείς είναι τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε το ΓΕΣ να μεριμνήσει και για την ιατρική κάλυψη της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ