Στρατός: Ο «κωδικός Θράκη» έχει ενεργοποιηθεί

Η επίσκεψη του Α/ΓΕΣ στο Δ΄Σώμα Στρατού αποτελεί συνέχεια όσων είπε για τον ρόλο που παίζει ο Στρατός ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας

Μονο τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται η επίσκεψη του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή στο σύνολο των Σχηματισμών, Συγκροτημάτων και Μονάδων της Περιοχής Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού.

Δηλαδή στις φρουρές: Ξάνθης, Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου, Καβάλας, Κομοτηνής, Ορεστιάδας, Τυχερού – Προβατώνα, Φερών, Σουφλίου, Πλάτης και Λιτόχωρου που ανήκουν στην περιοχή ευθύνης του Δ΄Σώματος Στρατού.

Και αυτό γιατί η επίσκεψη την οποία απο την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του ετοιμασε και υλοποίησε ο αρχηγός του ΓΕΣ συνέπεσε με την διόλου τυχαία δήλωση του Δημήτρη Βίτσα.

Η αλλαγή διοίκησης του Δ’ Σώματος Στρατού έγινε αφορμή για να στείλει η κυβέρνηση μήνυμα για την Θράκη. Ο Δ. Βίτσας ανέθεσε μάλιστα σημαντική αποστολή στον Αντιστράτηγο Καμπά.

« Ο Στρατηγός Καμπάς, με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί, θα φέρει το Δ´ Σώμα Στρατού σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα, απολαμβάνει πλήρως της εμπιστοσύνης μας και έχει και το στρατιωτικό και το πολιτικό μυαλό ώστε να συνεργαστεί με όλους τους φορείς της περιοχής» ανέφερε σε δήλωση του ο ΑΝΥΕΘΑ Δ. Βίτσας για να υπογραμμίσει τον έντονο και καθοριστικό ρόλο που παίζει ο Στρατός στην περιοχή της Θράκης. Ένας ρόλος που επεκτείνεται και πολύ πέραν των τυπικών στρατιωτικών καθηκόντων.

Ο ίδιος απο την ευαίσθητη αυτή περιοχή σημείωσε μάλιστα πως η παρουσία του «έχει έναν ισχυρό συμβολικό χαρακτήρα με την έννοια ότι δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στην ενεργή παρουσία του Δ´ Σώματος Στρατού σε έναν ευαίσθητο χώρο όπως είναι η Θράκη. Λέω ευαίσθητο με την έννοια ότι η Θράκη για παρά πολλά χρόνια ήταν αυτό που λένε οι κάτοικοι της παραμελημένη και έχει πολύ μεγάλη σημασία να συνεργαστούμε όλοι, οι Ένοπλες Δυνάμεις, το Υπουργείο, η Κυβέρνηση, ο πληθυσμός, ώστε να αρχίσει να γυρίζει ο τροχός της ανάπτυξης, γιατί οι δυνατότητες παραμένουν, ο κόσμος υπάρχει και μπορούμε να κάνουμε πράγματα, αρκεί να αξιοποιήσουμε και το έμψυχο δυναμικό και συγχρόνως να εξασφαλίσουμε συνθήκες ασφαλείας και λειτουργιάς σε αυτή την κατεύθυνση»

Με αυτά κατα νου ο αρχηγός ΓΕΣ κατα την παρουσία του σύμφωνα με την ενημερωση του Επιτελείου διαπίστωσε το άριστο επίπεδο της επιχειρησιακής ετοιμότητας των σχηματισμών, το εξαιρετικό ηθικό και την αισιοδοξία που διακατέχει το σύνολο του προσωπικού και κατέστησε σαφές ότι το Γενικό Επιτελείο Στρατού θα είναι αρωγός στις προσπάθειες του.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ